Tezcan Topal’dan yeni roman: “Noterler Hep İkinci Kattadır”

Ekim 12, 2016

Tezcan Topal’dan yeni roman: “Noterler Hep İkinci Kattadır”

????????????????????????????Tezcan Topal’ın yeni romanı “Noterler Hep İkinci Kattadır” İthaki Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayatlarımız: Güzel hayatları olan insanlara özenerek geçip gidecekti,” diye düşündü. Uyudu. Kendisinin dışında her şey varlığını sürdürüyordu. Saat kaçtı, kaç yaşındaydı ve kaçıncı uykusundan uyanıyordu? Teker teker yanıt buldu sorulara. Zor geldi birkaçı, atladı onları. Odada lacivertimsi bir renk vardı ve her an bu renk cümbüşü kayboluverecekmiş gibiydi.

Erzurum, Kars, Bartın ve İstanbul… Dört farklı şehrin dört farklı zamanı.

Nejat… Nereden gelip nereye gittiğini arayan, hayat ve ölümle rekabet halinde bir yazar.

Bir yanda Nejat’ın annesi, babası, hayatına giren kadınlar ve hayatını karartan insanlar, diğer yanda hayatına giremeyen kendi benliği, kendi zamanı, kendi mekânı…

Tezcan Topal, bu çarpıcı ilk romanında dünyası giderek kararan bir zamane kahramanının portresini çiziyor bize. Noterler Hep İkinci Kattadır, vakit öldürmek için değil, bizi öldüren vakti yargılamak için okunacak bir roman.

TEZCAN  TOPAL

Tezcan Topal 1989’da Zonguldak’ta doğdu. Liseyi bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Adalet bölümüne kaydını yaptırdı. Bir yıl devam ettiği bu bölümü yarıda bıraktı ve Atatürk Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı. Lisans tezini “Gezi Parkı Olayları’nda Muhalif Bir Grup: Anti Kapitalist Müslümanlar” üzerine yazdı. 26 yazarlı Eski Sevgiliye Yazılmış Mektuplar isimli kitabı derledi. BirGün Kitap, Sabah Kitap, Taraf Kitap ve Star Kitap’ın yanı sıra, muhtelif edebiyat dergilerinde ve internet portallarında kitap eleştirileri yazdı. Halen İyelik İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürüyor.

edebiyathaber.net (12 Ekim 2016)

Yorum yapın