Tevfik Uyar’ın ilk romanı yayımlandı

Aralık 24, 2019

Tevfik Uyar’ın ilk romanı yayımlandı

Tevfik Uyar’ın “Kızıl Sürgün” adlı romanı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yazdığı popüler bilim kitaplarıyla ve bilimkurgu öyküleriyle tanınan Tevfik Uyar’ın ilk romanı Kızıl Sürgün Destek Yayınları’ndan çıktı.

İnsanlığın Mars’ta yeni bir dünya kurma yolunda ilerlediği bir çağ… Fakat Mars’ta kurulmaya başlanan hayat henüz bir “sürgün yeri”. Çünkü dünyanın hemen her yerinden insanların bir arada olduğu bu yere gönderilenler dünyada “sakıncalı” görülen devlet memurları arasından seçiliyor. Ömür de bunlardan biri… Kızıl Sürgün‘de Tevfik Uyar’ın akıcı kaleminden Ömür’ün Mars’a gitmeye hazırlandığı sürece tanık olurken okur olarak bizler de insanlığın geleceğine dair yeni sorular üzerine kafa yormaya başlıyoruz.

Kızıl Sürgün, bambaşka bir zeminde ve zamanda geçmesine rağmen insanlığın temel sorunlarını tartışan, düşündüren, son derece iyi kurgulanmış bir roman…

Arka Kapak Yazısı:

“Kimi gece uyanırsın… Dünya’daymışsın gibi gelir. Sanki hiç buradan ayrılmamışsın gibi. Sanki kafanın içi buradaki bir güne ayarlanmış gibidir. Etrafta gördüğün ne varsa, buradaki bir günün detayıymış gibi gelir sana. Daha yataktan zıplayıp kalkarken yerçekiminin azlığından anlarsın bir tuhaflık olduğunu. Pencereler yüksektedir orada. Ayaklarının ucunda yükselip de perdeni kaldırınca o loş aydınlığın zindan pembeliğine sahip olduğunu görürsün ve rüya bozulur. Nefesin kesilir yani birader… Bildiğin kesilir. Böyle bir ağlayasın, bağırasın gelir. O sırada gökte gördüğün en parlak yıldıza bakar, onu Dünya farz eder, ağlarsın. On kişiden dokuzuna olmuştur bu. Sana da olursa çok paniğe kapılma. Utanma da ağlamaktan. Söylediklerimi hatırla. Bu duygu öğlene kalmaz geçer.”

KIZIL SÜRGÜN, hiçbir işlevi olmamasına rağmen Mars’ta konumlandırılmış bir kamu kuruluşuna tayini çıkan Ömür’ün Mars seyahati öncesinde yaşadıklarını konu alıyor. KIZIL SÜRGÜN, alternatif bir evren ve tarihte günümüz insanıyla kurgulanmış, bilimkurgu arka planına sahip olsa da tüm edebiyat okurlarına hitap eden bir dram. Edebiyat alanında daha çok bilimkurgu öyküleriyle tanıdığınız Tevfik Uyar’ın bu eleştirel romanını elinizden bırakmadan bir solukta okuyacaksınız.

Yazar hakkında:

1985 doğumludur. Lisans eğitimlerini İTÜ Uçak Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinden, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini İKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Yönetimi Anabilimdalından almıştır. Çalışmaları risk algısı, belirsizlik altında karar verme ve emniyet yönetimi üzerinedir.

Bugün podcast kanalı olarak yayın hayatına devam eden Açık Bilim Dergisi’nin kurucu editörlerinden ve Yalansavar yazarlarından biridir. 2011-2013 yılları arasında Açık Bilim Radyo Programı’nın yapımcılığını ve sunuculuğunu gerçekleştirmiştir.  Herkese Bilim Teknoloji’de yayın kurulu üyesidir ve köşe yazarlığı yapmaktadır. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde modelleme, havacılıkta emniyet yönetimi ve insan davranışları üzerine dersler vermektedir.

Ödüllü bilimkurgu öykülerine, ikisi e-kitap olmak üzere altı adet yayımlanmış kitaba ve üç adet de çeviriye sahiptir. Çeşitli sektörlerde yer alan şirketlere kalite ve emniyet yönetimi danışmanlığı yapmaktadır.

Yazarın yayınevimizden çıkan diğer kitapları:

Astrolojinin Bilimle İmtihanı

Safsatalar

edebiyathaber.net (24 Aralık 2019)

Yorum yapın