Teknoloji bağımlısı çocuklara günde bir doz DOĞAL YAŞAM lütfen

Ekim 8, 2019

Teknoloji bağımlısı çocuklara günde bir doz DOĞAL YAŞAM lütfen

Güzin Öztürk’ün “Sanal Zombi Anneannem” adlı kitabı, Cemre Arslan’ın resimleriyle Tudem Yayınları tarafından SEN de OKU koleksiyonundan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ödüllü yazar Güzin Öztürk’ün mizahtan beslenen neşeli hikâyesi ve genç ressam Cemre Arslan’ın karikatür esintili çizimleriyle dikkat çeken Sanal Zombi Anneannem, Tudem’in, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocuklar için özel olarak hazırladığı SEN de OKU koleksiyonunun Türk yazarlar serisindeki yerini aldı.

Teknolojinin içine doğan Z kuşağı çocukları ile onları şaşkınlık, hayranlık ve belki de birazcık kıskançlıkla takip etmeye çalışan ebeveynlerinin ve hatta aile büyüklerinin çatışmalarını komik bir hikâyede buluşturan yazar; 3T (telefon, tablet, televizyon) üçgeninde kaybolma tehdidi ile karşı karşıya kalan gelecek nesillerin aydınlığa çıkması için küçük bir fitil ateşliyor.

Dört köşe bir ekrana bakarken, yaşadıkları ânı ıskalayan çocukların teknoloji bağımlılığını usul usul eleştiren Sanal Zombi Anneannem, her yaştan okuruna ayna tutarak, kendi hayatlarını sorgulamaları için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

Sözcüklerle mücadele eden çocuklar; Anneanne Lülü ve sevimli torunu sayesinde teknolojiden ve her an patlamaya hazır dev şeker bloklarından uzak bir hayatta keşfedilecek daha nice güzel şey olduğunun farkına varırken, eğlenceli bir serüvene dalarak okuma sevgisi kazanıyor!

Kitap hakkında

Anneanne Lülü diğer hiçbir anneanneye benzemiyor. Şey, aslında fizik olarak azıcık yaşlı (ne de olsa 75 yaşında!) görünse de, saatlerce internette sörf yapıp, arkadaşlarıyla Dragon Salva oyunu oynayacak kadar ruhu genç biri o. Fazla değil, son model bir cep telefonu satın alana kadar hiç de böyle biri değildi aslında. Diğer tüm anneanneler gibi örgü örüp, yemek pişirip torunuyla vakit geçirmeye bayılırdı. İşte ne olduysa sanal âleme daldıktan sonra oldu. Teknoloji Lülü’yü adeta kendine esir aldı. İşin daha da kötüsü, 10 yaşındaki internet zombisi torunu bile onun hızına yetişmekte zorlanıyor. İki zombi aynı çatı altında buluşunca gerçek dünyayı unutuyor, başlarına akla gelmedik kazalar geliyor… Biri bu gidişata dur demeli! Neyse ki torunu, Anneanne Lülü’nün eski sıcaklığını özledi de, onu bu bağımlılığından kurtarmak için bir şeyler yapmaya kararlı görünüyor…

SEN de OKU koleksiyonunun özellikleri

Tudem’in, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocuklar için özel olarak hazırladığı SEN de OKU koleksiyonu, kitapları eğlenceli kılan bir okuma deneyimi vadediyor.

SEN de OKU koleksiyonu, kitaplara mesafeli duran çocukların rahat okuyabilecekleri metinsel ve fiziksel özelliklere sahip, ilgilerini çekecek güncel konulara ve temalara değinen resimli kitaplardan oluşuyor.

Sade, kolay anlaşılır dili; okuma akışına yardımcı olması için özel olarak tasarlanmış yazı tipi; göz yorgunluğunu azaltıp, metnin rahat algılanmasını sağlayan hafif renklendirilmiş kalın kâğıdı ve rahat okumayı üst düzeye taşıması için harfler, satırlar, paragraflar arası geniş boşluk kullanımıyla fark yaratan SEN de OKU koleksiyonu, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocukları kitapların renkli dünyasıyla buluşturuyor.

İlk okuma seviyesinden başlayarak kolaydan zora doğru aşama aşama ilerleyen bir okuma yelpazesi sunan SEN de OKU koleksiyonu, çocuklara okuma zevkini yaşatıp onları yetkin okur olma yolunda cesaretlendiriyor.

İlgi yaşı ve yıldızlarla belirtilen okuma seviyesi bilgileri sayesinde, çocuklarına uygun kitap seçiminde kararsız kalan ebeveynlere kılavuzluk edecek SEN de OKU koleksiyonu, yeni kitaplarla zenginleşmeye ve büyümeye devam edecek!

edebiyathaber.net (8 Ekim 2019)

Yorum yapın