Tefrika dizisinden yeni bir kitap: “Kırk Bela”

Eylül 18, 2018

Tefrika dizisinden yeni bir kitap: “Kırk Bela”

Koç Üniversitesi Yayınları’nın (KÜY) Tefrika kategorisinde yayımladığı kitaplara bir yenisi daha eklendi. 1925 yılında Son Saat gazetesinde tefrika edilen Kırk Bela okuyucularla buluştu. Tefrika kategorisinde yayımlanan veromancı, çevirmen, senarist, oyuncu ve yönetmen Vedat Örfi Bengü’nün yazdığı kitap, Mustafa Akay tarafından Latin harflerine aktarıldı.

Tanıtım bülteninden:

Bir yandan aşk, entrika, tesadüf, gizem gibi popüler edebiyatta sıklıkla başvurulan tema ve yöntemlerle kurulan Kırk Bela, diğer yandan Vedat Örfi’nin sinematografik anlatı biçimiyle adalet, eşitlik, zenginlik, fakirlik gibi toplumsal normları da sorguluyor.

“Gençliğin kahrolasıca bir hasedi yüzünden” Prenses Sadberk Hanım’ın konağına kapatılan megaloman genç çapkın Arif Münir, bile isteye düştüğü bu tuzaktan kurtulup gerçek aşka kavuşabilecek mi? Etrafını çeviren kırk belayı türlü taklalar atarak savuşturmaya çalışırken rastlantılar hangi sırların ortaya çıkmasını sağlayacak? Tıpkı yazarının hayatı gibi maceralarla örülmüş Kırk Bela, Vedat Örfi Bengü’nün bilinmeyen, gazete sayfalarında kalmış bir romanı.

edebiyathaber.net (18 Eylül 2018)

Yorum yapın