Taşra ve Edebiyat Sempozyumu: “Taşradan geliyorum, taşradan…”

Mayıs 17, 2013

Taşra ve Edebiyat Sempozyumu: “Taşradan geliyorum, taşradan…”

“Taşradan geliyorum, taşradan…” Taşra ve Edebiyat Sempozyumu  18-19 Mayıs 2013 tarihlerinde olmak üzere iki gün sürecek.

İstanbul, edebiyat ve yayın dünyasının Merkez’idir. Taşra’da yaşayan ve yazan edebiyatçıların sadece Merkez’de olmamalarından kaynaklanan sayısız sorunlarla yazın yaşamlarını sürdürdükleri bilinir.

Oysa artık bu görünüm değişmeye başladı. İstanbul dışında yaşayan ve eserleri sayısız ödüller alan, filme çekilen, hakkında belgeseller yapılan, sempozyumlar düzenlenen, eserleri Türkiye’nin prestijli yayınevleri tarafından özenle basılan, birçok yabancı dile çevrilen yazarlarımız var artık.

18 Mayıs 2013’te Şükrü Erbaş, Hasan Ali Toptaş gibi katılımcı yazarlar başta olmak üzere, birçok konuşmacının yer aldığı üç ayrı oturum gerçekleştirilecek. Oturumlarla ilgili ayrıntılar yakın zamanda açıklanacaktır.

19 Mayıs 2013’te ise katılımcı yazarlarla okurları bir araya gelecek. Her yazar, bir grup okuruyla atölye yapacak. Atölyelere katılmak isteyenlerin Atölye Formu’nu doldurarak başvuru yapması gerekmektedir. Her atölye oturumundan, (en az) “bir cümle” ile çıkılması bekleniyor.

Günün sonunda bütün bu cümleler bir araya getirilecek ve bir ilk’e imza atılarak “TAŞRADAN EDEBİYAT MANİFESTOSU” oluşturulacak.

edebiyathaber.net (17 Nisan 2013)

Yorum yapın