Tarık Tufan’ın yeni yayınevi belli oldu

Mayıs 11, 2020

Tarık Tufan’ın yeni yayınevi belli oldu

Türkiye edebiyatının son yıllardaki önemli kalemlerinden Tarık Tufan tüm kitaplarıyla artık Doğan Kitap’ta. Yazarın ödüllü tasarımcı Geray Gençer tarafından yenilenmiş kapakları ve gözden geçirilmiş içeriğiyle ilk dört kitabı, Mayıs ayında okuyucularıyla buluşacak.

Küçük insanların büyük hikayelerini, derin aşklarını anlattığı, yaşamın içinden sıcak ve samimi öyküleriyle ve kendine has anlatımıyla hatırı sayılır bir okur kitlesine kavuşan Tarık Tufan, özelllikle son yıllarda Şanzelize Düğün Salonu ve Düşerken isimli romanlarıyla dikkat çekti. Kitaplarının yanı sıra edebiyat dergilerindeki deneme, öykü çalışmaları ve belgesel, kurmaca film senaryoları üzerine de çalışan yazarın özellikle imzasını attığı Uzak İhtimal ve Yozgat Blues filmleri ödüller aldı, büyük beğeni topladı. Bugüne kadar yayımlanan tüm kitapları ile birlikte artık Doğan Kitap ailesine katılan Tarık Tufan’ın Mayıs ayı içerisinde Ve Sen Kuş Olur Gidersin, Kraliçenin Pireleri, Hayal Meyal ve Şanzelize Düğün Salonu isimli kitapları, yeni kapak tasarımlarıyla Doğan Kitap tarafından okurlarıyla buluşacak. Tarık Tufan’ın yeni romanı ise eylül ayında yine Doğan Kitap tarafından yayımlanacak.

Yazar hakkında

Tarık Tufan, 1973 yılında İstanbul’da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’ni tamamladıktan sonra üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Felsefe bölümünde gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü’nde Sosyoloji alanında yüksek lisansını tamamladı. Radyo ve televizyonlarda kültür-sanat alanında programlar gerçekleştirdi. İlk kitabı “Kekeme Çocuklar Korosu” 2000 yılında yayımlandı. Ardından “Kraliçenin Pireleri” (2002), “Ve Sen Kuş Olur Gidersin” (2004), “Hayal Meyal” (2007), “Bir Adam Girdi Şehre Koşarak” (2010), “Şanzelize Düğün Salonu” (2015), “Beni Onlara Verme” (2017) ve “Düşerken” (2018) yayımlandı. Romanlarının yanı sıra belgesel ve kurmaca fi lm senaryoları yazmaya devam ediyor. “Uzak İhtimal” fi lmiyle 2009 yılında İstanbul Film Festivali’nde, “Yozgat Blues” fi lmiyle 2013 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Senaryo” ödüllerini kazandı. Yazdıkları çeşitli dillere çevrildi. Edebiyat dergilerinde öyküleri yayımlanıyor.

edebiyathaber.net (11 Mayıs 2020)

Yorum yapın