“Tarık Akan: Ülkemin Güzel Yüzü” yayımlandı

Ekim 26, 2017

“Tarık Akan: Ülkemin Güzel Yüzü” yayımlandı

Kıymet Coşkun’un yayına hazırladığı “Tarık Akan: Ülkemin Güzel Yüzü” Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Türkiye’de bir oyuncu olmanın, sanatçı olmanın gereklerinin en önemli yerlerinden bir tanesini yüklenilmesi gereken bir görev olarak üstüme almışım ben. Ülkenin laik, demokratik, çağdaş bir yapıya oturması için neler lazımsa, onlar için bir şeyler yapılması gerektiğine inanan bir kişiyim. Bunları da seçtiğim ve olmak istediğim bütün filmlerin içerisine sokmuşumdur. Çünkü benim dünya görüşüm bu. Buna inanıyorum. Başka türlü bu toplumun rahata kavuşması imkânsız diye düşünen kişilerdenim. Bunu bir görev olarak koyuyorum kendime.”

Ülkemizin çağdaş zamanlarından bir fırtına gibi gelip geçen bir sima… Sinemamızın ortasına düşen bir yıldız… Sonunda ülkenin en zor zamanlarında politik tercihleriyle halkının yanında yer almış, halkının çıkarları için mücadele etmiş bir aydın… Kıymet Coşkun’un yayına hazırladığı elinizdeki kitap Tarık Akan dostlarının, izleyicilerinin, okurlarının ve yoldaşlarının bir vefa borcu olarak onun birinci ölüm yıldönümü için hazırlandı. Akan’ın yıllarca emek verdiği Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın katkılarıyla…

“Arkadaşımız Tarık Akan, büyük sanatçı özelliklerini iyi bir insan olma özelliğiyle de birleştirebilmiş, bulunmaz güzellikte bir kişilikti. Onun anısına hazırladığımız bu kitapla ona olan sevgimizi, hayranlığımızı, okurlarla, sevenleriyle de paylaşmak istedik. Kitabı okuyanlar, onun türlü serüvenlerle dolu yaşam ve sanatını daha yakından tanıyacak, mücadelesine ortak olabilmenin sorumluluğunu hissedecekler.”

Rutkay Aziz

edebiyathaber.net (26 Ekim 2017)

Yorum yapın