Tarih öncesi zamana heyecanlı bir yolculuk

Ağustos 3, 2016

Tarih öncesi zamana heyecanlı bir yolculuk

atesin_etrafinda_kapakStefano Bordiglioni’nin çocuklara yazdığı “Ateşin Etrafında, Tolga Darcan çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Roma’da yaşayan ve ilkokul öğretmenliği yapan yazar Stefano Bordiglioni,  çocuklar için yazdığı elliden fazla kitabıyla yalnızca kendi öğrencilerine değil, tüm çocuklara yaratıcılık cesareti ve okuma sevgisi aşılıyor. Çiçeği burnunda okurlar için “İlk Okuma Kitapları” dizisinden çıkan Tarih Öncesi Hikâyeler 6 yaş ve üstü tüm çocuklar için raflarda yerini aldı. Serinin ilk kitabı Mamut Avı’ndan hemen sonra ikinci kitap Ateşin Etrafında da okurla buluşuyor.

 

Paolo’nun Düşproblemleri, Söz-Düş Makinesi, Akkuzu Karakuzu gibi yaratıcılık ve eğlence dolu kitaplarıyla Türkiyeli okurun beğenisini kazanan İtalyan yazar Stefano Bordiglioni, Tarih Öncesi Hikâyeler serisiyle bu kez bizi tarih öncesi zamanlara götürüyor. İlk kitap Mamut Avı’nın hemen ardından yayımlanan Ateşin Etrafında kitabında da serüven tüm hızıyla devam ediyor.

Kotan Kabilesi, kışın soğuk günlerinde ateşin etrafında toplanıyor ve atalarından dinledikleri büyülü hikâyeleri birbirlerine anlatıyor. Kabilenin erkekleri yeniden ava çıkıyor. Bazen zorlu av, günlerce ve gecelerce sürebiliyor. Avcıların dönüşünü bekleyen kabile üyelerinin, onlara destek olmak için harika bir planları var!

Çocukların okuma becerisini geliştirmek, onlara okumayı sevdirmek için özel olarak hazırlanan “İlk Okuma Kitapları” dizisi, yirmiyi aşkın kitaba ulaştı. Çiçeği burnunda okurlar bu kitaplarla okumanın tadına varacak. Tarih Öncesi Hikâyeler serisi 6 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk raflarında.

**

“’Doğrusu, binlerce yıl önce deniz bu kadar büyük değildi. Bir kıyıdan bakarken karşı kıyıyı görebilirdiniz. Denizi aşmak için yüz ağacın dallarını kesip suya atmak kabileye yetmişti. Dallar sihirli bir şekilde birleşmiş ve böylece atalarımız küçük bir akarsu üzerinde iki kıyıyı birleştiren bir kütüğün üzerinden geçer gibi denizi yürüyerek geçebilmişlerdi.’

Hikâyelere bayılan Satu, ‘Peki ya sonra? Daha sonra ne oldu?’ diye sordu.” 

edebiyathaber.net (3 Ağustos 2016)

Yorum yapın