Tanşıl Kılıç’tan çocuklara: “Küçük Deve Kaşmira”

Temmuz 8, 2020

Tanşıl Kılıç’tan çocuklara: “Küçük Deve Kaşmira”

Tanşıl Kılıç’ın çocuklara yazdığı, Nesibe Çelebi’nin resimlediği “Küçük Deve Kaşmira”, Final Kültür Sanat Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Küçük deve Kaşmira, annesiyle birlikte sıcak çöllerde yaşıyor, kızgın kumların üzerinde dolaşıyordu. Bir gün, Kaşmira merakla sordu: Peki bunca kumu gökyüzünde öylece asılı duran Güneş nasıl ısıtıyordu?

Aydede gecenin içinden küçük deveye cevap verdi: Güneş, hem dünyayı ısıtıyor hem yağmurları yağdırıyordu. Bitkiler Güneş sayesinde büyüyor, rüzgârlar Güneş sayesinde esiyordu. Güneş’in ışıklarında vitamin bile vardı.

Küçük deve Kaşmira ile çöle gidiyor, Ay’ı, Güneş’i ve gökyüzünü keşfe çıkıyoruz.

Tanşıl Kılıç

1978’de Kanlıca, İstanbul’da doğdu. İletişim okudu, pazarlama alanında çalışırken bir yandan da çeşitli derneklerde çocuklar için gönüllü projelerde çalıştı ve hikâyeler yazdı. Yakın zamanda daha çok yazabilmek ve çocuklara daha çok zaman ayırabilmek için emekli oldu. Şu anda erken emekliliğinin tadını çıkarıyor ve yeni kitaplar yazıyor. Şekerli Sinek, Şekerli Sinek Mavi Orman Yolunda, Bir Salıncak Macerası ve Şanslı Kedi Patikare adlı çocuk kitapları yayımlandı.

Tadımlık>>>

edebiyathaber.net (8 Temmuz 2020)

Yorum yapın