“Tanpınar’ı Sevmek” söyleşisi 13 Şubat’ta

Ocak 12, 2018

“Tanpınar’ı Sevmek” söyleşisi 13 Şubat’ta

Bursa’da yaşayan ve üreten eğitimci-yazar Mehmet Akif Ertaş’ın Ahmet Hamdi Tanpınar üzerine gerçekleştirdiği kapsamlı çalışma Tanpınar’ı Sevmek?, Akkılıç Kütüphanesi’nde Nuri Demirci’nin kolaylaştırıcılığında düzenlenen söyleşide inceleniyor. Söyleşi, 13 Şubat Salı 19.00’da, Akkılıç Kütüphanesi’nde gerçekleştiriliyor.

Mehmet Akif Ertaş, 1972’de Erzurum’da doğdu. Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Şiir, düzyazı ve müzik odaklı yazıları Eliz Edebiyat, Çinikitap, Onaltıkırkbeş, Yüxexes, Karakalem, Mesele, Kıyı, Varlık, Hürriyet Gösteri, Yasakmeyve, Yeniyazı, Ayraç, Hey Şeye Karşın, Har, Ihlamur gibi dergilerde; Kalan Müzik, Havuz dergisinin internet sitelerinde; Cumhuriyet Dergi, Radikal İki, Birgün, Birgün Kitap, Evrensel gibi gazetelerde ve gazete eklerinde yayımlandı. Ihlamur dergisinin editörlüğünü yürüten Ertaş’ın ilk kitabı Armonikaradeniz 2014’te Pan Yayınları’ndan, ikinci kitabı Ne Kadar Yerli, Niye Hâlâ Uzun? 2017’de Lakin Yayınları’ndan çıktı.

Tanpınar’ı Sevmek?, Bursa’da Faik Çelik Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tarih öğretmenliğini sürdüren Ertaş’ın üçüncü kitabı.

Akkılıç Kütüphanesi

Ataevler Mah. Basın Kültür Sarayı Kat: 2 Nilüfer/Bursa

T: (224) 441 01 42

edebiyathaber.net (12 Şubat 2018)

Yorum yapın