Tanpınar edebiyat yarışması başladı

Ocak 26, 2016

Tanpınar edebiyat yarışması başladı

TanpinarOsmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışması başladı.

Türkiye’nin en uzun soluklu edebiyat yarışmalarından biri olan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, bu yıl ‘Deneme’ dalında gerçekleştiriliyor. ‘Yavaş Yavaş Aydınlanan’ konu başlığıyla gerçekleştirilen yarışmanın tanıtım toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar; “Bugüne kadar 7 farklı dalda düzenlediğimiz yarışmamızı 3’üncü kez ‘Deneme’ dalında gerçekleştiriyoruz. Hayattayken değeri pek de anlaşılamayan, ancak son 15-20 yıl içinde hakkında yüzlerce yazı ile 40’a yakın kitap yazılan Tanpınar, yıllar içinde “Yavaş yavaş aydınlanmaya” başladı. Biz de bu nedenle yarışmamızın konusunu “Yavaş Yavaş Aydınlanan” olarak belirledik. Bu yıl da edebiyatçılarımızın kaleminden farklı yaklaşımlar ile ‘Yavaş Yavaş Aydınlanan’ı okuyacağız” dedi.

Dündar, yarışmanın 15’inci yılına özel, bu güne kadar yayınlanmış eserlerin tamamının yeniden bastırılarak bir arada toplanacağını, ayrıca Mayıs ayında da, Ahmet Hamdi Tanpınar sempozyumu düzenleyeceklerini belirtti. Dündar, bu yılki yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılardan birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin, mansiyon olarak ise 2 bin 500 lira para ödülü verileceğini söyledi.

Prof. Dr. Abdullah Uçman’ın başkanlık ettiği jüri üyeleri arasında, 2008 yılında Deneme dalında düzenlenen yarışmada “Bursa’nın Cümle Kapısı” isimli eseriyle birinci olan Arzu Çağlar, Prof. Dr. Handan İnci, Dr. Alim Kahraman, Prof. Dr. Mehmet Tekin ve Metin Önal Mengüşoğlu yer alıyor.

edebiyathaber.net (26 Ocak 2015)

Yorum yapın