Tamer Levent ile “Yaşamda ve Gerçek Hayatta Yaratıcılık” atölyeleri başlıyor

Aralık 31, 2019

Tamer Levent ile “Yaşamda ve Gerçek Hayatta Yaratıcılık” atölyeleri başlıyor

Açık Diyalog İstanbul’da yetişkinler için yaratıcı drama atölyeleri usta oyunca Tamer Levent ile devam ediyor. 9, 23 Ocak, 13-27 Şubat, 12-26 Mart, 9-23 Nisan, 7-21 Mayıs 2020 tarihlerinde düzenlenen “Yaşamda ve Gerçek Hayatta Yaratıcılık” atölyesi 18.30-20.30 saatleri arasında yapılacak.

Teşvikiye’de bulunan Açık Diyalog İstanbul, birbirinde önemli isimleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 9, 23 Ocak, 13-27 Şubat, 12-26 Mart, 9-23 Nisan, 7-21 Mayıs 2020 tarihlerinde Tiyatro sanatçısı, senaryo yönetmeni Tamer Levent ile 18.30-20.30 saatleri arasında gerçekleşecek usta sanatçı Tamer Levent’in yürüteceği ‘Yaşamda ve Gerçek Hayatta Yaratıcılık’ atölyesinde; katılımcılar, gündelik yaşamda karşılaştığımız problemler, kendini ifade etme, dinleme, empati kurma, kendi yaşamımızda problem çözme, kişilik çözümlemesi, durum analizi konularında yaratıcı düşüncenin geliştirilmesi, malzeme toplamak, malzemeden oyun üretmek konuları üzerinde düşünecek ve uygulamalar yaparak bireysel bir yolculuğa çıkacak.

Atölye çalışmalarına katılımcı olmak isteyenler, daha fazla bilgi ve kayıt için 0212 232 76 62’den ya da [email protected] adresinden iletişime geçebilirler.

TAMER LEVENT HAKKINDA

Türk oyuncu, yönetmen, sanat yönetmeni ve yazardır. 1971 yılında girdiği Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden 1977’de yüksek lisans derecesi ile mezun olan Tamer Levent, Devlet Tiyatroları’nda uzun yıllar oyuncu olarak görev yaptıktan sonra, 1994 yılında genel müdürlük görevini üstlendi. Yönettiği oyunlar Rusya, Kanada, Güney Kore, İran ve Kuzey Kıbrıs’ın da içinde bulunduğu birçok ülkede düzenlenen tiyatro festivallerinde yer aldı.

Hâlen Devlet Tiyatrolarında rejisör kadrosundadır ve Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV ile Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği TOMEB kurucusu ve ilk genel başkanıdır. 25 Mart 1994 yılında Devlet Tiyatroları’nda ilk ve son kez yapılan bir uygulama ile seçimle Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu. 10 Ağustos 1994 yılına kadar yürüttüğü bu görev esnasında ülkemizde çok ses getiren ‘Sanata Evet’ projesini hayata geçirdi. Tiyatro kültürünün tanımlanması ve yaygınlaşması doğrultusunda teorik ve uygulamalı çalışmalar yaptı. 2003 yılında Çorlu Belediyesi tarafından adına sahne (Çorlu Belediyesi Tamer Levent Sahnesi) açılan Tamer Levent, Türkiye’de eğitimde drama ve yaratıcı drama çalışmalarını başlattı. Sahneye koyduğu, Ülkü Ayvaz’ın ‘Yeniden Yaratma’ adlı oyunuyla Devlet Tiyatroları’nın ilk Rusya turnesini gerçekleştirdi.

Ankara Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, New York Üniversitesi, Berlin Yüksek Sanat Okulu, Ingiltere Yorkshire Bretton Hall College ve Warwick Üniversitesi’nde ‘Yaratıcı Oyunculuk’ dersleri verdi. Fransa ve Tunus’ta uzun süreli atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Belçika, Lüksemburg ve Macaristan’da Avrupa Parlementosu ile birlikte düzenlenen tiyatro buluşmaları komitelerinde bulundu.

Yer aldığı oyunlar arasında, ‘Keşanlı Ali Destanı’, ‘Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi’, ‘Genç Werther’in Acıları’, ‘Misanthrope’, ‘Tartuffe’ ve ‘Özgürlüğüne Kavuşan Don Kişot’ bulunmaktadır. Sanatçı aynı zamanda, ‘Çiçero’, ‘Ahlat Ağacı’, ‘Kış Uykusu’, ‘Su ve Ateş’ filmlerinde ve ‘Cesur ve Güzel’, ‘İstanbullu Gelin’ dizilerinde rol almıştır.

edebiyathaber.net (31 Aralık 2019)

Yorum yapın