Tamara Pur’dan “Kura Irmağı’nın Kıyısında”

Nisan 7, 2016

Tamara Pur’dan “Kura Irmağı’nın Kıyısında”

Kura Irmağı'nın KıyısındaGazeteci yazar Tamara Pur’un “Kura Irmağı’nın Kıyısında” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Anlatı türündeki kitap, yaşadığı göçle bilgeleşen bir büyükanneyle içsel yolculuğunu gerçekleştiren  torunun birbirinin içinde eriyen hikayelerini anlatıyor.

Yalın dili, naif anlatımı ve akıcı kurgusuyla dikkat çeken “Kura Irmağı’nın Kıyısında” geçmişe doğru duygu dolu yolculuklarıyla Gürcü kültürüne de temiz bir ayna tutuyor.

Cumhuriyet Gazetesi Pazar eki ve Milliyet Sanat Dergisi’nde söyleşiler yapan yazar Tamara Pur, halen Şalom Gazetesi’nin kültür sayfasında söyleşilerine devam etmektedir.

Dialog Etkin İletişim, Mario Levi yaratıcı yazarlık, Notos Edebiyat
Yeşim Cimcoz Atölyeleri’ne katılan yazar Tamara Pur, Lesley Üniversitesi eğitmenlerinden dışavurumcu sanat terapisi eğitimi de almıştır.

Arka kapaktan

Yaşamak zorunda kaldığı göçle bilgeleşen bir büyükanne ile içsel yolculuğunu paylaşan torununun Kura Irmağı’nın şahitliğinde, iç içe geçen, birbiri içinde  eriyen hikâyesidir bu.

Kura Irmağı, Kars ilinin batısında Allahüekber Dağları’nda doğar. Derelerin birleşmesiyle çoğalır. Gürcistan topraklarına vardığında o da bilgeleşmiş, anaları emziren ak süt olmuştur artık. Bütün kültürleri, doğanın tüm renklerine karıştırıp akmaktır amacı. Büyükanne Tamara ve daha ileride torunu Tatyuşka’nın sırdaşı olur.

Duydukları ile kimi zaman sert, kızgın, yılgın akar. Suları kızıla dönüşür, köpürür, taşar. Ta ki bir gün…

edebiyathaber.net (7 Nisan 2016)

Yorum yapın