“TAMAM” çıktı

Haziran 6, 2018

“TAMAM” çıktı

Çok yazarlı “TAMAM” 1984 Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şayet bir gün milletimiz ‘tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” sözlerinden kısa bir süre sonra sosyal medyada #TAMAM etiketi dünya trendlerinin en üst sırasına çıktı. Tweet sayısı sadece 9 saatte 1 milyon 470 bine ulaştı, 24 saat sonra ise 2 milyonu aştı, etiket dünya trend topik listesine girerek dünya genelinde milyonlarca kişiye ulaştı, dünyaca ünlü haber ajansları tarafından haberleştirildi, yerli ve yabancı pek çok tanınmış ismin de dahil olduğu toplumsal bir harekete dönüştü. Milyonlar; yolsuzluklara, din istismarına, tek adamlığa, yasaklara, ayrışmaya, hırsızlığa, cehalete, yalana dolana, bozuk gelir dağılımına, fırsat eşitsizliğine, ötekileştirmeye “güzel ve yalnız” ülkemizin içten içe parçalandığını görenler, eşit, adil, özgür ve barış içinde yaşanan bir Türkiye isteyenler T A M A M dedi. (Bknz TDK: Tamam: vakti dolmuş, istenmeyen, gitmesi gereken, tahammül ötesi, iç şişiren…)

T A M A M demek için daha ne olsun?

İşte şimdi “yarım kalanlar T A M A M’lanacak!”

İşte 1984 Yayınevi tarafından hazırlanıp yayımlanan “TAMAM” kitabı da son dönemde sosyal medyada R.T. Erdoğan’a karşı kendi sözlerinden yola çıkılarak başlatılan “TAMAM” kampanyasından ilham almış, bu toplumsal refleksin sosyal medyada genel-geçer bir hareket olarak kalmasının önüne geçmek, tarihe bir nişan çalmak için hazırlanmış bir broşür-kitaptır. Çalışma, bu kampanyaya destek olan 22 sanatçı ve aydının “TAMAM” kavramı çerçevesinde ifade ettikleri görüşleri; şiir, öykü, deneme ve karikatür gibi farklı türlerde, özgün bir biçimde bir araya getirmektedir.

Son noktayı ise Turgut Uyar usta ile koyalım;

“Ve bizim bir haziranımız

bir yıl kadar yetecektir

dünyaya!”

Katılımcılar:

Emre Kongar, Osman Çakmakçı, Ozan Kotra, Dilek Yılmaz, Murat Uyurkulak, Nuri Kurtcebe, Fuat Sevimay, Mehmet Sakınç, Ataol Behramoğlu, Uğur Deveci, Tarık Günersel, İrfan Yıldız, Hakan Zal, Zafer Zorlu, Melisa Kurtcan, Eser Baykuş, Ömer Turan, Mehmet Fırat Pürselim, Hasan Öztoprak, Zafer Temoçin, Aptülika, Cenk Gündoğdu.

Editörler: Osman Çakmakçı, Demir Büyüközkan.

edebiyathaber.net (6 Haziran 2018)

Yorum yapın