Takyedin Çiftsüren’den şiirler: “Maziye, Aşka, Sevgiliye”

Kasım 29, 2016

Takyedin Çiftsüren’den şiirler: “Maziye, Aşka, Sevgiliye”

fb_img_1480323150844Takyedin Çiftsüren’in “Maziye, Aşka, Sevgiliye” adlı şiir kitabı Lis Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Annelerin masal olduğu diyarlardan gelen bir Ses’in diliyle bize derdini anlatan şair, halk hikâyelerinden mitolojiye, dini metinlerden edebî metinlerin kahramanlarına uzanan bir dünyadan görüntüleri harmanlayıp beğenimize sunuyor. Onun her şiirinin bir haritası var. O haritayı okumak bizi şiirinin odağına doğru yola çıkarır. Takyedin Çiftsüren’in şiirinin haritasında yol alırken hedefe ulaşmak için olmasa dahi hedefe en yakın yere varmak için elimizde bulunması gereken bilgiler, yukarıda bahsettiğimiz göndermeler. Onun imgeleri, göndermeler ve simgeler denizinden özenle toplanan inciler gibi. Uzaktan bakınca görünen bir parıltı ancak yanına vardığımızda deniz, kum ve kan. Yaşamın damarlarında dolaşan kan.

Yazar hakkında

1990’da Diyarbakır’da doğdu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Edebiyat okudu. İlk şiiri 2010 yılında(Behçet Aysan’a ithafen) Sanat ve Hayat dergisinde yayımlanan Takyedin Çiftsüren, Edebiyat Haber’in de içinde bulunduğu sitelere, Evrensel gazetesine ve gazetelerin kitap eklerine kitaplar üzerine yazılar da yazdı. Şiirleri Esmer, SiyahBeyaz, Sanat ve Hayat, Yasakmeyve, Ortaca gibi dergilerde yer aldı. Farklı bir tarzda şair ve yazarlarla söyleşiler yaptı. Dicle Üniversitesinde yükseklisans eğitimine davem eden Çiftsüren, Diyarbakır’da öğretmenlik mesleğini icra etmekte.

edebiyathaber.net (29 Kasım 2016)

Yorum yapın