Tahsin Yücel’e saygı toplantısı 29 Mayıs’ta

Nisan 27, 2015

Tahsin Yücel’e saygı toplantısı 29 Mayıs’ta

tyucelTahsin Yücel’in 80. yaşını kutlamak amacıyla Can Yayınları tarafından yayımlanan “Söylem, Söylen Yazın / Tahsin Yücel’e Armağan adlı kitap vesilesiyle 29 Mayıs Cuma günü, saat 19:00’da Fransız Kültür Merkezi’nde bir saygı toplantısı düzenleniyor. Prof. Dr. Nedret Öztokat, Ahmet Soysal ve Turgay Fişekçi‘nin konuşmacı olarak yer alacakları bu söyleşiye kitaba katkıda bulunan yazarlar da katılacak.

Türkiye’deki göstergebilim çalışmalarının öncüsü, yazar, eleştirmen, biliminsanı Tahsin Yücel için Nedret Tanyolaç Öztokat öncülüğünde yayına hazırlanan kitapta, Tahsin Yücel’in çalışmalarının, yazar kimliğinin ve bir “hoca” olarak kişiliğinin anlatıldığı yazılar ve Yücel’in eserleri üzerine incelemeler yer almakta.

Bu önemli kaynak niteliğindeki kitaba katkıda bulunanlar: Nedret Tanyolaç Öztokat, Nuran Kutlu, Nilüfer Kuruyazıcı, Turgay Fişekçi, Osman Senemoğlu, Bahadır Gülmez, Sündüz Öztürk Kasar, Emel Ergun, Feridun Andaç, Kubilay Aktulum, Hanife Nâlân Genç, Ali Tilbe, Buket Altınbüken, Selin Gürses Şanbay.

edebiyathaber.net (27 Mayıs 2015)

Yorum yapın