Tahsin Yücel PEN Öykü Ödülü’nü aldı

Şubat 16, 2012

Tahsin Yücel PEN Öykü Ödülü’nü aldı

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Tahsin Yücel, PEN 2012 Öykü Ödülü'nü İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle aldı. PEN Dünya Öykü Günü etkinliği’nde, hapisteki yazar, çevirmen, yayıncı ve gazeteciler de kendilerini temsil eden boş bir sandalye ile sahnedeydi.

Etkinliğin açılış konuşmasını PEN Öykü Komitesi Başkanı Zeynep Aliye yaptı, sunuculuğu dramaturg Özge Ökten üstlendi. Yazar Faruk Duman’ın ardından PEN Başkanı Tarık Günersel, Tahsin Yücel’in “Ben ve Öteki” adlı kitabından bir öykü okudu. Tahsin Yücel ise yazarlık üzerine görüşlerini paylaştı.

Yücel’e ödül plaketini Tarık Günersel sundu:

 “2012 PEN Öykü Ödülü’nü edebiyatımızın seçkin bir ustası olan Tahsin Yücel’e bir şükran ifadesi olarak sunmaktan kıvanç duyuyoruz. Prof. Dr. Tahsin Yücel öykü, roman, deneme, inceleme ve eleştiri alanlarında etkili eserler vermiş uluslararası bir değerimizdir. Çeviri alanındaki katkıları da önemlidir. Aynı zamanda, yaratıcılık ile akademik disiplini birlikte sürdürmek bakımından parlak bir örnektir. Tahsin Yücel titiz verimliliği ile bir esin kaynağıdır.” 

edebiyathaber.net (16 Şubat 2012)

Yorum yapın