Susanna Tamaro’dan çocuklara: “Atla, Bart!”

Kasım 9, 2015

Susanna Tamaro’dan çocuklara: “Atla, Bart!”

atla_bart_kapak.inddİtalyan yazar Susanna Tamaro’un yeni  çocuk kitabı Atla, Bart! ile teknolojinin hayatımızdaki çarpık rolü ile ilgili esprili bir hikâye okurla buluşuyor. Eren Cendey’in Türkçeye kazandırdığı ve Sedat Girgin’in resimlediği kitap 9 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Bart 10 yaşında, olağanüstü akıllı bir çocuk. Sabah kalktığından akşam uykuya daldığı vakte kadar her anı planlı ve programlı. Anne ve babası, işleri nedeniyle sürekli seyahat ettiğinden, Bart’ın iyi geceler öpücüğünü ancak telefon ve tablet ekranlarından gönderebiliyorlar. Peki hiçbir eksiği yokmuş gibi görünen Bart, neden kendisini mutsuz ve yapayalnız hissediyor?

Bart’ın hayatı parkta karşısına çıkan, Zoe adında bir tavukla tanışmasıyla tamamen değişiyor. İki arkadaşın inanılmaz maceraları, eski ve gizemli bir kitabın sayfalarının içine atlayıp, bilmedikleri bir dünyaya geçiş yaptıklarında başlıyor. Bu macerada neler yok ki! Dostluk, cesaret, devasa bir ejderhanın karşısında bile pes etmeyip sevdikleri için mücadele etmek…

“Şehir tehlikelerle doluydu. ‘Tanımadıklarınla konuşma. Kimsenin elini tutma.

Başkalarının tabletlerine ve akıllı telefonlarına dokunma. Sana verdikleri şeyleri yeme, içme. Kimsenin gözünün içine bakma ve hiçbir soruya yanıt verme. Anladın mı? Ve ayrıca watchphone hep açık olsun ki seni uydudan görüp izleyebileyim.”

Susanna Tamaro

Susanna Tamaro İtalya’nın Trieste kentinde doğdu. Sinema yönetmenliği eğitimi aldı ve televizyon için doğa belgeselleri çekti. Büyükler için yazdığı Yüreğinin Götürdüğü Yere Git adlı kitabının büyük başarısından sonra o da yüreğinin sesini dinledi ve bir dağ şehrine yerleşti. Şu anda atlar, kuşlar, keçiler, kurbağalar, sincaplar ve elbette kedi ve köpekleriyle birlikte dağdaki çiftliğinde yaşıyor, yazmaya devam ediyor. Doğanın korunması ve çocukların temiz, yeşil ve dürüst bir dünyada yaşayabilmesi için birçok çocuk kitabı yazdı. Susanna Tamaro aynı zamanda bir karate öğretmeni ve ustası.

edebiyathaber.net (9 Kasım 2015)

Yorum yapın