Susanna Tamaro okurlarına ruhunun güncesini sunuyor: “Düşünen Bir Yürek”

Temmuz 11, 2016

Susanna Tamaro okurlarına ruhunun güncesini sunuyor: “Düşünen Bir Yürek”

dusunen bir yurek_kapakSusanna Tamaro’nun okurlarına ruhunun güncesini sunduğu “Düşünen Bir Yürek” adlı kitabı, Eren Cendey çevirisiyle Can Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Karanlığı loşluğa dönüştürürsek bir şeylerin ışıldadığını görürüz.”

Susanna Tamaro çocukluk ve gençlik yıllarına dair kesitler sunarak ötekilerden farklı olan, yalnızlığı seven küçük bir çocuğun dünyayı anlamlandırma süreçlerini paylaşır okurlarıyla. Çocuğun hayata, varoluşa, yaşama, ölüme, inanca, dine dair sorgulamalarının bugünkü Tamaro’nun düşünceleriyle harmanlandığı kitap, aynı zamanda içinde yaşadığımız çağla ve toplumla samimi bir hesaplaşma barındırır: Böylesi acı yüklü, yabancılaşmış bir toplumda kendi yolumuzu nasıl çizebiliriz? Gözümüzü dünyaya açtığımız anda kim olduğumuzu bizim yerimize toplum bize söylerken yüreğimize, kendi özümüze, bilincimize nasıl ulaşabiliriz?

“Bir insanın hayatı -her şeyden önce- bilinçli olma haline doğru bir yürüyüştür ve bu çalışmanın önemli bir bölümü, başlangıçtan beri içimizde kulakları tırmalayan ve çarpışan zıtlıkları uyuma sokmakta yatar. Bu da insanın bedenini dıştan dönüştürerek değil daha çok kendi varlığının derinliklerini araştırarak olur.”

Düşünen Bir Yürek  Susanna Tamaro’nun  sağlam ve gerçeği gizeme kurban etmeyen ama gerçekte gizemi bulan maneviyatını anlatıyor.

SUSANNA TAMARO

1957’de Tri­este’de doğdu. Zor bir çocukluk dö­nemi geçirdi. 1976’da, 18 yaşındayken Friuli’de tanık olduğu deprem ve 25 yaşındayken geçirdiği ölümcül hastalık, Tamaro’da derin izler bıraktı. Yazmaya 27 yaşında başlayan Tamaro’nun edebiyat dünyasında tanındığı ilk eseri, Tek Ses İçin adlı öykü kitabı oldu. İlk kez 1994’te yayımlanan Yüreğinin Götürdüğü Yere Git adlı romanı, aylarca liste başı oldu, birçok dile çevrildi, yazarı büyük üne kavuşturdu ve 1995’te beyazperdeye uyarlandı. Tamaro, Aklı Bir Karış Havada ve Anima Mundi adlı romanları ve Yanıtla Beni, Rüzgâr Ne Diyor adlı öykü kitaplarının ardından, 2005’te Her Sözcük Bir Tohumdur adlı deneme kitabını yayımladı. 2006’ da Yüreğinin Götürdüğü Yere Git’in devamı niteliğindeki Yüreğimin Sesini Dinle, 2011’de Sonsuza Kadar çıktı. Onu yine 2011’de Var Olan Ada izledi. Tamaro, 2013 yılında iki esere daha imzasını attı: Her Melek Korkunçtur ve Via Crucis: Meditazioni e preghiere (Haçın Yolu: Çile Üzerine Düşünceler). 2014’te Kökler, Yollar ve Yitik Benler kitabı yayımlandı. Yazar, çok sevdiği kedileri ve köpeğiyle birlikte Orvieto yakınlarında bulunan Porano’daki evinde yaşamaktadır.

edebiyathaber.net (11 Temmuz 2016)

Yorum yapın