Susan Kreller’den ödüllü gençlik romanı: “Karda Birdoksan”

Kasım 13, 2017

Susan Kreller’den ödüllü gençlik romanı: “Karda Birdoksan”

Susan Kreller’in ödüllü gençlik romanı “Karda Birdoksan” Aylin Gergin çevirisiyle ON8 Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Aşk, dondurucu bir soğuktur bazen…

Adrian yutkundu. “Herkes benim bir şey söylememi istiyor, ama ben bir şey söylersem, Stella’nın gideceğini ve onu bir daha, asla göremeyeceğimi düşündüm.” Biraz sustuktan sonra mırıldanarak devam etti. “Sonuç olarak, hiçbir şey söylemedim ama yine de her şey bitti. Onu görüyorum, ama yine de ona bir daha asla bakamayacağım. En kötüsü de şu: Böyle bir şey, ancak biri öldüğünde biter ya da senden ayrıldığında. O zaman geçerlidir üzülmek, o zaman hakkın olur buna. Ama biz birlikte bile değildik ki…”

İlk arkadaş, ilk aşk, tatlı bir akıntı gibi. İlk kalp sızısı, soğuk, çok soğuk! Giderek uzayan, uzadıkça yalnızlaştıran bir sızı. Dünyadaki yerini anlamaya çalışan bir gencin, umuda, yaşama ve sevgiye tutunmasının hikâyesi.

Alman yazar Susan Kreller, Alman Gençlik Edebiyatı 2015 En İyi Roman Ödülü’ne değer görülen romanıyla ilk kez Türkçe’de! Bir arkadaşlığın ilk aşka dönüşmesini ve ilk kalp kırıklığını yalın üslubuyla anlatan yazar, yaşıtlarından “farklı” bir gencin hissettikleri eşliğinde, “normal” kavramını tartışmaya açıyor. Araya giren mesafelerin değişik hallerini incelikle işleyen kitap, aşkın soğuk yanıyla tanıştırıyor.

edebiyathaber.net (13 Kasım 2017)

Yorum yapın