“Suriyeliler Barometresi: Suriyelilerle Uyum İçinde Yaşamın Çerçevesi” yayımlandı

Mayıs 29, 2018

“Suriyeliler Barometresi: Suriyelilerle Uyum İçinde Yaşamın Çerçevesi” yayımlandı

Prof. Dr. M. Murat Erdoğan’ın “Suriyeliler Barometresi: Suriyelilerle Uyum İçinde Yaşamın Çerçevesi” adlı araştırma kitabı İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, Araştırma dizisine yeni eklediği “Suriyeliler Barometresi: Suriyelilerle Uyum İçinde Yaşamın Çerçevesi” isimli eseri okurla buluşturdu. Prof. Dr. M. Murat Erdoğan tarafından kaleme alınan kitap, hem Türkiye toplumu hem de Suriyeliler tarafından konuyu ele alarak “ortak toplumsal yaşamın” dinamiklerine, uyum ve gerilim süreçlerine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Prof. Dr. Erdoğan’ın 26 ilde 2089 T.C. vatandaşı ve 348’i kamplarda, 887’si kamp dışında yaşayan 1235 Suriyeli aile ile yürüttüğü araştırma sonuçları, Türkiye toplumunun Suriyelilere karşı hâlâ yüksek ama “kırılgan” toplumsal desteğini ortaya koysa da geleceğini onlarla paylaşmaya itiraz ettiğini gösteriyor. Türkiye toplumunun Suriyeliler ile arasına koyduğu “bilinçli mesafe” araştırma sonuçlarının en özgün bulgularının başında geliyor. Buna karşın Suriyelilerin % 75’inden fazlasının Türkiye’de kalma kararlılığı içinde oldukları ve geleceklerini Türkiye’de kurmaya çaba gösterdikleri de araştırmanın bir diğer boyutu olarak dikkat çekiyor.

Bu araştırmayla 2011’den bu yana yaşanan süreci anlamaya ve tanımlamaya çalıştığını söyleyen Prof. Dr. Erdoğan, araştırma sonuçlarıyla insan onurunun gözetildiği, hak temelli, huzurlu ve “ortak” bir geleceğin altyapısı için politika yapıcılarına sağlıklı veri sağlamayı hedeflediğini belirtiyor.

edebiyathaber.net (29 Mayıs 2018)

Yorum yapın