“Suriye İçin Çorba”da sizin de tuzunuz bulunsun

Mart 5, 2018

“Suriye İçin Çorba”da sizin de tuzunuz bulunsun

Barbara Abdeni Massaad’ın derleyip fotoğrafladığı “Suriye İçin Çorba : İnsanlık İçin Merhametli Tarifler” Hayy Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bu çorbada sizin de tuzunuz olsun. Çünkü kitabın geliri Suriyeli mültecilere bağışlanacak. Onlar da sıcak çorba içebilsinler diye…

Dünya milyonlarca Suriyeli mülteciyi hayal kırıklığına uğrattı. Dünyanın en zengin ülkeleri bile bu insanlık dramına sırtını döndü, duyarsız kalmayı seçti. Yemek yardımına olan ihtiyaç çok fazla ve gün geçtikçe de büyüyor.

Dünyaca ünlü şefler ve yemek yazarları Suriyeli mültecilerin acılarını hafifletmek için Suriye için Çorba’da bir araya geldi. Her birinin bir tarifle katıldığı proje, çarpıcı fotoğraflar ve nefis çorbalarla dolu bir yemek kitabında hayat buluyor. Siz de bu anlamlı projenin bir parçası olabilir, yaşam savaşı veren Suriyeli mültecilere temel gıda malzemeleri ulaştırmamıza yardımcı olabilirsiniz.

İşte tariflerini vererek kitabı katkıda bulunan ünlü şef ve yemek yazarlarından bazıları:
Mark Bittman, Anthony Bourdain, Alice Waters, Paula Wolfert, Yotam Ottolenghi, Claudia Roden, Greg Malouf, Ana Sortun, Sami Tamimi, Aglaia Kremezi, Carolyn Kumpe, Wendy Rahamut, Joe Barza, Sally Butcher, Troth Wells, Garrett Melkonian, Alexis Couquelet, Fernando Gomez, Jane Hughes, Nur İlkin, Aline Kamakian ve Sheilah Kaufman.

edebiyathaber.net (5 Mart 2018)

Yorum yapın