Süreyyya Evren ile Güncel Sanat ve Çocuk söyleşisi 26 Şubat’ta

Şubat 24, 2016

Süreyyya Evren ile Güncel Sanat ve Çocuk söyleşisi 26 Şubat’ta

sureyyya-evren“Çocuk Dünyasına Yolculuklar” etkinlikleri kapsamında, 26 Şubat Pazar günü saat 15.00’te Robinson Crusoe 389’da (Salt Galata – Kat 4) yazar, çevirmen ve güncel sanat eleştirmeni Süreyyya Evren ile Güncel Sanat ve Çocuk konusunda söyleşilecek.

Tanıtım bülteninden

“Çocuk Dünyasına Yolculuklar”da on ikinci durağımız Güncel Sanat ve Çocuk

Sanat insanın duygularını aktarabildiği, kendini ifade edebildiği en güçlü alanlardan biri. Duygu ve düşüncelerin dile getirildiği, iletildiği eserler ise yine insanların duygu ve düşüncelerine hitap etmesiyle evrensel. Söz konusu bu iki özelliğiyle, sınırlandırılmamış, şekillendirilmemiş hayal dünyaları ve algılarıyla çocuklar, sanatla, hem daha özgür hem de daha direkt bir ilişki kurabiliyorlar.

Geçmişten günümüze, tüm büyük başlıklarda ya da kavramlarda olduğu gibi sanat üzerine de pek çok tartışma sürdürülegelmiştir. Peki, günümüzün sanat tartışmaları çocuklarımızın sanat ile ilişkilenme biçimlerini nasıl etkileyebilir? Çocuklar açısından güncel sanat ne gibi anlamlara gelebilir? Çocuklarımızdaki yaratıcılığı boğmamak için kendimizi nasıl tutabiliriz? Anne-babalar, öğretmenler çocuklar, yaratıcılık ve güncel sanat konularında neler yapabilir? 26 Şubat Pazar günü saat 15.00’te Robinson Crusoe 389’da (Salt Galata – Kat 4) değerli yazar, çevirmen ve güncel sanat eleştirmeni Süreyyya Evren ile bu ve benzeri başka sorulara yanıtlar arayacağız. Çocuklar için Türkiye Güncel Sanatı, Zaman Makinesi ile Renkli Bir Gezinti, Çocuklar İçin İstanbul Bienalleri ve Osman Hamdi Bey’den Picasso’ya Çocuklar İçin Sanat başlıklı sanat kitaplarının metinlerini kaleme alan Evren, bu kitaplardaki yaklaşımlarını ve nasıl bir serüveni takip ettiklerini anlatacak.

edebiyathaber.net (24 Şubat 2017)

Yorum yapın