SUOyuncuları Karadenizli çocuklar için sahne alıyor

Ocak 5, 2016

SUOyuncuları Karadenizli çocuklar için sahne alıyor

suoyunSabancı Üniversitesi Tiyatro Kulübü SUOyuncuları, “Savaş Çiçekleri” adlı yeni çocuk tiyarosu projeleri ile Karadeniz turnesine çıkıyor.

Sabancı Üniversitesi Tiyatro Kulübü “SUOyuncuları” ilk kez 2011 yılında hayata geçirdikleri çocuk tiyatrosu projeleri ile bu kez Trabzon ve Rize’de çocuklarla buluşacaklar. Tiyatronun ulaşamadığı yerlere giderek, çocuklara güzel bir anı armağan etmeyi de amaçlayan öğrenciler “Savaş Çiçekleri” adlı oyun ile günde 2 kez sahneye çıkacak.

Toplumsal duyarlılık bilinci ile bir sanat dalını birleştiren SUOyuncuları projelerini şu şekilde ifade ediyorlar: “İlkokul çağındaki çocukların toplumsal duyarlılık bilincini sanat yoluyla artırma hedefi doğrultusunda Türkiye’nin farklı şehirlerini geziyor ve çocuk oyunlarımızı tiyatroyla hiç tanışmamış veya tanışma imkanı az olan çocuklarla buluşturuyoruz. Tamamen gönüllülük kapsamında sahnelediğimiz oyunlarımız ilkokul öğrencilerince ücretsiz izleniyor, bu şekilde ulaştığımız çocuklara güzel bir anı armağan etmeyi amaçlıyoruz.”

“Savaş Çiçekleri” oyunu ile üniversite öğencileri çocuklara tiyatro sanatı aracılığıyla savaşın kötülüğü ve zararları ile barışın güzelliği ve faydalarını anlatmayı amaçlıyor.

Bu turne ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Milli Eğitim Müdürlükleri’nin de desteğiyle daha önce tiyatro ile tanışma imkanı bulamamış 2000 çocuğa ulaşmak hedefleniyor. Oyunlar ücretsiz.

Oyun Takvimi

5 Ocak 2016 Salı – Trabzon/Of

6 Ocak 2016 Çarşamba – Rize/Çayeli

Oyunun Künyesi

Oyunun Adı: Savaş Çiçekleri

Yazarı: Gülşah Gülebenzer

Özeti: Oldukça cesur ve yardımsever olan Çiçek adındaki küçük kız çocuğunun yolu bir gün ormanın perisi Perican ile kesişir ve ikili İsfon ve Finfon ülkeleri arasında çok uzun zamandır süren savaşa son vermek için çalışmaya başlar. İsfon ve Finfon ülkeleri arasındaki savaşın asıl amacı dünyanın en güzel çiçeklerinin yetiştiği Çiçeklibahçe’yi ele geçirmektir. Çiçeklibahçe Devmen adındaki kötü bir devin kontrolündedir ve Devmen her iki tarafı da hangisi daha çok esir çocuk getirirse Çiçeklibahçe’yi ona bırakacağını söyleyerek kandırır. Çiçek ve Perican esir çocukları Devmen’in elinden kurtarıp savaşa son vermeye çalışırlar.

Yönetmen: Dilara Çilek

Oyuncular:

İskalen Cansu Topçu

Ömer Faruk Altun

Yaprak Göker

Osman Can Gençyürek

Nihat Berk Özcan

Ecem Güleç

Fikret Çağlar Yüksel

Mert Şen

edebiyathaber.net (5 Ocak 2016)

Yorum yapın