“Sultanı Öldürmek”in tanıtım kokteyli romanın geçtiği sokakta yapılıyor

Mayıs 5, 2012

“Sultanı Öldürmek”in tanıtım kokteyli romanın geçtiği sokakta yapılıyor

Ahmet Ümit’in iki hafta önce yayımlanan son romanı ‘Sultanı Öldürmek’in tanıtım kokteyli, 8 Mayıs Salı günü saat 14.30’da Şişli-Hanımefendi Sokak’ta yapılıyor.

Böylelikle söz konusu kokteylle, ilk kez bir edebiyat eseri, olayın geçtiği gerçek mekânda tanıtılmış oluyor. Zira romanın başkahramanlarından tarih profesörü Nüzhet Özgen, Şişli, Hanımefendi Sokak’ta yaşadığı gibi, ayrıca romandaki gizemin çözümünde de aynı sokaktaki Sahtiyan Apartmanı önemli bir rol üstleniyor. 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün katkılarıyla yapılan etkinlikte Hanımefendi Sokak trafiğe kapatılarak bir stand kurulacak, Ahmet Ümit de romanından bir bölüm okuyup kitaplarını imzalayacak. 

‘Sultanı Öldürmek’, günümüzde işlenen bir cinayetten yola çıkarak Fatih Sultan Mehmed’in yaşamına uzanan bir serüveni konu alıyor. Osmanlı devletinin bir imparatorluğa dönüştüğü o zaferler ve ihanetlerle dolu günleri anlatan roman, “Tarih, geçmişte yaşananlar mıdır, yoksa tarihçilerin anlattıkları mı?” sorusunu gündeme getiriyor.

Kaynak: Radikal (5 Mayıs 2012)

Yorum yapın