Süleyman Bulut’tan çocuklar için yeni bir kitap!

Ekim 28, 2014

Süleyman Bulut’tan çocuklar için yeni bir kitap!

gunaydin!_gunaydin!_kapak.inddSüleyman Bulut, çocuklar için yazmaya devam ediyor. Bu kez halk hikâyelerinden esinlenerek kaleme aldığı Günaydın! Günaydın! 6 yaş ve üstü çocuklar için Burcu Yılmaz’ın resimleriyle Can Çocuk Yayınları raflarında yerini aldı. 

Günümüze yaklaştıkça geçirdiği değişimle destanların yerini tutan halk hikâyeleri bugün yine yerini başka yazın türlerine bırakıyor ve son kitabı Günaydın! Günaydın!’la Süleyman Bulut’un kaleminden 2 farklı türle okura ulaşıyor.

Hangisiyim Ben” adlı ilk bölümde yalnızca çocuklara değil herkese karmaşık gelen akrabalık ilişkilerini konu ediyor. “Günaydın! Günaydın!” adlı ikinci bölümdeyse “dil”in insanı rezil ve vezir eden hassas dengesine ve gücüne değiniyor hikâyesiyle Süleyman Bulut ve kahramanımız Hayrettin Bey’le zorlu bir yolculuğa çıkarıyor okuru.

“Yeniden yola koyulunca tekrar ettiği cümle geldi aklına. Daha doğrusu gelmedi. “Ne tekrar ediyordum ben?” diye düşündü, düşündü… Bir türlü aklına gelmedi satıcının söylediği. Kafası karışmıştı. Bu kafa karışıklığı içinde sadece, “günaydın” kelimesi kalmıştı aklında. “Günaydın, günaydın!” diyerek yoluna devam etti.

edebiyathaber.net (28 Ekim 2014)

Yorum yapın