Suat Derviş’in iki romanı ABD’de yayımlanacak

Şubat 21, 2018

Suat Derviş’in iki romanı ABD’de yayımlanacak

Yapıtlarının telif haklarını temsil eden ONK Ajans’tan yapılan açıklamaya göre, Suat Derviş’in Ankara Mahpusu ve Yalının Gölgeleri (Çılgın Gibi) adlı iki romanının İngilizce dilindeki yayım hakları, Amerika’nın saygın yayınevlerinden Other Press tarafından devralındı. Yapılan anlaşma gereği söz konusu iki roman, iki yıl içinde peş peşe raflardaki yerini alacak.

Ankara Mahpusu’nun yurt dışı macerası, ilk kez 1957 yılında, Suat Derviş’in kendi çabalarıyla, romanın Fransızcada Le Prisioner d’Ankara adıyla yayımlanmasıyla başlar. Roman, eleştirmenlerce övgüyle karşılanır ve kısa bir süre içinde birçok Avrupa dilinde okuruyla buluşmayı sürdürür.

Yalının Gölgeleri adlı novellaysa, 1958 yılında, doğrudan doğruya Suat Derviş tarafından Fransızca dilinde yazılır ve Paris’te yayımlanır. Yapıt, yazarı tarafından yeniden yazılmış ve genişletilmiş haliyle, uzun yıllar sonra Türkçede Çılgın Gibi adıyla okuruyla buluşur. Yalının Gölgeleri, 2011 yılında, yine ONK Ajans aracılığıyla, yeniden Fransa’da yayımlanır ve 2018 yılında bu kez İspanya’da, İspanyolca dilinde yayımlanması için gerekli anlaşmalar da yapılmış durumda. Yalının Gölgeleri’nin İspanyolca edisyonu çok yakında raflardaki yerini alacak.

edebiyathaber.net (21 Şubat 2018)

Yorum yapın