Stephen King’den yeni roman: “Doktor Uyku”

Ekim 1, 2013

Stephen King’den yeni roman: “Doktor Uyku”

Stephen King’in merakla beklenen romanı “Doktor Uyku”, Zeynep Heyzen Ateş’in çevirisiyle Altın Kitaplar Yayınevi’nce yayımlandı.

Stephen King’in 1977’de kaleme aldığı Medyum (The Shining) adlı başyapıtı tüm dünyada büyük ilgi görmüş ve 1980’de başrolünde Jack Nicholson’ın rol aldığı Stanley Kubrick tarafından Cinnet (The Shining) adıyla sinemaya uyarlanmış eserin devam romanı merakla beklenmişti.

Ve artık King’in çok sevilen romanı Medyum’un baş kahramanı  Danny Torrance için yeniden sahneye çıkma zamanı geldi!  Dany büyüdü… İblisleri de…

Çocukluğunda bir kışını geçirdiği Overlook Oteli’nin “sakinlerinden” bir türlü kurtulamayan Dan, yıllarca bir şehirden diğerine sürüklenirken, sonunda ufak bir New Hampshire kasabasına yerleşir, bir bakımevinde işe girip, kalan “ışıltısını” ölmekte olan insanları rahat ettirmekte kullanır. Orada Dan’e “Doktor Uyku” adını verirler.

Dan, o güne dek görmediği kadar parlak bir ışıltıya sahip olan küçük bir kızla, Abra Stone’la tanıştığında geçmişiyle barışır ve Abra’nın hayatta kalabilmesi için iblislerle zorlu bir mücadeleye girişir.

İyi ile kötü arasındaki epik savaşın hikâyesi olan Doktor Uyku, Medyum’un yeni bir King destanı…

edebiyathaber.net (1 Ekim 2013)

Yorum yapın