Stephen King: “Paris saldırılarında bütün Müslümanları suçlamak yanlış”

Kasım 17, 2015

Stephen King: “Paris saldırılarında bütün Müslümanları suçlamak yanlış”

Ünlü korku ve gerilim romanları yazarı Stephen King, Paris’te yaşanan saldırılardan dolayı bütün Müslümanları suçlamanın yanlış olduğunu bildirdi.

skingYazar Stephen King, Paris saldırıları sonrası Müslümanlar karşıtı söylemler konusunda itidal çağrısı yaptı. Paris’te 129 kişinin öldüğü ve IŞİD’in üstlendiği saldırı sonrası Twitter hesabından, “Paris’te yaşananlar için bütün Müslümanlardan nefret etmek, eşcinsel karşıtı Westboro Baptist Kilisesi’nden dolayı bütün Hristiyanlardan nefret etmeye benzer.” diye yazdı.

Yazarın bu tweeti 29 bin kişi tarafından retweet yapılırken, 34 bin kişi de beğendi. Stephen King’in bu sözlerine bir destek de Harry Potter yazarı J. K. Rowling’den geldi. Rowling de King’in tweetini paylaştı.

Westboro Baptist Kilisesi, Irak ve Afganistan’da ölen ABD askerlerinin cenaze törenlerini protesto etmesi ile büyük bir antipati toplamıştı. Kilise bu ölümlerin Amerika’nın  ahlaksızlığı ve eşcinsellik ile kürtaja karşı hoşgörülü olmasına tanrı’nın verdiği bir ceza olduğunu savunuyor. Paris saldırılarının sebebinin de Fransa’daki eşcinsel evlilikler olduğunu iddia etti.

Bu arada binlerce kişi Stephen King’i bu sözlerinden dolayı desteklerken, bazıları da yazarı “yanlış karşılaştırma” yapmakla suçladı.

Javanshir Gadimov – edebiyathaber.net (17 Kasım 2015)

Yorum yapın