Spielberg “Gazap Üzümleri”ne el atıyor

Temmuz 8, 2013

Spielberg “Gazap Üzümleri”ne el atıyor

Ünlü yönetmen Spielberg, John Steinbeck‘in klasikleşen eseri ‘Gazap Üzümleri’ni beyaz perdeye taşıyor.

Steinbeck’in klasik eserler arasında yer alan kitabı ‘Gazap Üzümleri’ daha önce 1940 yılında Henry Fonda, Jane Darwell ve John Carradine tarafından beyazperdeye uyarlanmıştı. Sinemaseverler tarafından ve sinema eleştirmenleri tarafından çok beğenilen film “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ve “En İyi Yönetmen” dallarında 2 Oscar Ödülü kazanmıştı.

E.T.”, “Lincoln”, ve “Schindler’in Listesi – Schindler’s List” gibi başarılı filmlerin usta yönetmeni Steven Spielberg bakış açısı ile beyaz perdedeki yerini alacak. John Steinbeck‘in 1939 yılında yazdığı Gazap Üzümleri özeti şu:  “1929 Dünya Ekonomik Bunalımı, aslında Amerika’da başlamıştır. Küçük toprak sahiplerinin bankalar ve tüccarlar tarafından aldatıldığı, insanların kuraklık, yoksulluk, zorbalık veya sadece açlık yüzünden evlerini terk etmek zorunda kaldığı ve 1930’larda 3 milyon insanın Kaliforniyaya yeni bir yaşama başlamak için yerleştiği zor yıllarda, bireysel ailenin parçalanışı anlatılırken aynı zamanda bütün göçmenlerinde tek bir aile haline gelişi vurgulanmaktadır.”

DreamWorks yapım şirketi ve Spielberg işbirliğiyle gerçekleşecek olan proje ile Gazap Üzümleri,günümüz sinema teknikleri ile daha modern bir bakış açısı kazanmış olacak. Ayrıca bu edebiyat klasiğinde yaşanan olaylar, uyarlanacağı senaryoya göre günümüz dünyasında yaşanmış gibi aktarılacak.DreamWorks yapım şirketinin desteği ile oluşturulacak bu yeni filmin yönetmen koltuğunda Steven Spielberg oturmaya bilir. Çünkü efsanevi yönetmen Steven Spielberg bu projenin prodüktörlüğünü yapmaya aday isimler arasında.

8 Temmuz 2013

Yorum yapın