Soumission (Teslimiyet) Amazon’da liste başı

Ocak 15, 2015

Soumission (Teslimiyet) Amazon’da liste başı

coverMizah dergisi Charlie Hebdo’nun ofisine saldırıların yapıldığı günlerde, derginin kapağında Kuşatılmış Yaşamlar, Temel Parçacıklar gibi romanlarıyla tanıdığımız yazar Michel Houellebecq’in bir karikatürü yer alıyordu.

Ağzında sigara, dişleri dökülmüş, pejmürde kılıklı bir Houellebecq ve konuşma balonunda şu sözler: “2015’te dişlerimi kaybedeceğim, 2022’de Ramazan’da oruç tutacağım.”

Derginin Houellebecq’i böyle karikatürize etmesinin önemli bir nedeni vardı; zira ünlü yazar Soumission (Teslimiyet) adlı henüz yeni yayımlanmış olan romanında İslam rejimiyle yönetilmeye başlanan bir Fransa kurguluyor. Romanda Müslüman partiler sadece Fransa’da değil, bütün Avrupa’da yükseliş devri yaşıyor. Bu hafta Almanya’da da piyasaya çıkan, daha basılmadan Amazon’un çok satanlar listesinin başına geçen Teslimiyet, Charlie Hepdo’ya yönelik terör saldırıları, şiddet, Avrupa’da yükselen İslam korkusu gibi konular eşliğinde tartışılıyor. George Orwell’in 1984 adlı distopik romanıyla karşılaştırılan kitabı, yazar Menekşe Toprak önümüzdeki günlerde Edebiyat Haber için değerlendirecek.

edebiyathaber.net (15 Ocak 2015)

Yorum yapın