Soruyu bil kitabı al! (Kazananlar belli oldu)

Mayıs 21, 2012

Soruyu bil kitabı al! (Kazananlar belli oldu)

Kazananların ve yedek listesinde bulunan kişilerin 25 Mayıs 2012 cuma günü saat 12:00'a kadar [email protected] adresine, kargo bilgilerini (ad soyad, telefon ve adres) göndermeleri gerekmektedir.

Soruyu doğru yanıtlayan 5 kişi Jonathan Franzen'ın “Özgürlük” adlı romanını kazanıyor.

Soru: “Boğaziçi Şıngır Mıngır” adlı kitabın da yazarı olan şair ve denemeci kimdir?

Özgürlük adlı roman özgür birey olma çabalarını, bir aşkın başlangıcını ve bitişini, gençlikte yaşanan doyumsuz tutkuları, yetişkinliğin getirdiği sürprizleri, neden hiç durmadan arkadaşlarımızla yarıştığımızı, en yakınımızdakilere nasıl ihanet ettiğimizi ve hiçbir şeyin neden “olması gerektiği gibi” olmadığını anlatıyor. 

Franzen yarattığı karakterlerin hayatlarını kendinizinkinden daha gerçekçi kılmayı olağanüstü yazarlık yeteneğiyle başarıyor.  
David Hare, Guardian, Yılın Kitapları
 
Bir başyapıt. Bütün büyük romanlar gibi Özgürlük de yalnızca ilginç bir hikaye anlatmakla kalmıyor, tanıdığımızı sandığımız dünyayı yazarının derin zekasının ışığıyla aydınlatıyor. 
Sam Tanenhaus, New York Times
 
Franzen oldukça zeki, nüktedan ve heyecan verici bir yazar. Yazdıklarını okumak popüler romanların iyi olabildiği, iyi romanların da popülerleşebildiği o altın çağa geri dönme arzusu uyandırıyor.  
Craig Brown, Daily Mail

Kitaptan:

Kitabın ana karakterlerinden Patty Berglund evliliğindeki sorunlar, çocuklarıyla iletişimsizliği gibi kendini mutsuz eden sorunlardan kurtulmak için gittiği terapistinin önerisiyle otobiyografisini yazmaya başlar. Karakterlerin geçmişine ve kendi aralarındaki ilişkilerin örülüşüne bu bölümde tanık oluruz. Kitabın genel kurgusunun içinde bağımsız bir bölüm olan ve Patty'nin ağzından aktarılan “Hatalar İşlendi (Patty Berglund'un Otobiyografisi)“den kısa bir parçayı okumak için tıklayınız.

 
Kazananlar, 21 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat: 12:00'a kadar haberin altında bulunan yorum kısmına, doğru yanıtı yazanlar arasında yapılacak çekilişle belirlenecektir. 
 
Kazananların listesi 21 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat 12:30'da edebiyathaber.net üzerinden açıklanacak;  Facebook ve Twitter üzerinden de duyurulacaktır.
 
Not: Kargo bilgilerindeki ad ile yanıt veren kişinin adının aynı olması gerekmektedir.
 
edebiyathaber.net (10 Mayıs 2012)

 

Yorum yapın