Sophie Kinsella’dan yepyeni bir aşk hikâyesi: Mükemmel Olmayan Hayatım

Ekim 23, 2018

Sophie Kinsella’dan yepyeni bir aşk hikâyesi: Mükemmel Olmayan Hayatım

Sophie Kinsella’nın yeni romanı “Mükemmel Olmayan Hayatım” DEX etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Mükemmel olmayan hayatların güzelliğine

Alışverikolik serisi ile milyonların kalbini kazanan New York Times Çoksatan yazarı Sophie Kinsella’dan yepyeni bir aşk hikâyesi.

Mükemmel bir hayatın ölçütleri nelerdir? İyi bir iş, havalı bir ev, başarılı bir kariyer… Katie Brenner’ın mükemmel bir hayatı vardı; rüya gibi bir işi, Londra’nın merkezinde muhteşem bir dairesi ve çok havalı Instagram fotoğrafları… Tabi bunlar görünürde olanlar, zira gerçekler bambaşkaydı. Gardırobunun bile sığmadığı minicik bir dairede kalıyordu, ofisin en alt kademesinde çalışıyordu ve koyduğu Instagram fotoğrafları ona ait değildi.

Mükemmel de ne demek?

Peki hayallerimiz eğer onlardan vazgeçmezsek, bir gün gerçek olur mu? Eğer patronunuz Demeter gibi biri değilse, belki. İşlerin bir türlü yolunda gitmediği Katie’nin hayatı bir gün işten çıkarılıp babasının çiftliğine geri dönmesiyle tepetaklak olur. Karşısına hayatının aşkının çıkmasıyla katmerlenen olaylar Katie’nin mükemmellik tanımını baştan aşağı değiştirecektir. Kinsella’nın okurunun karnına gülmekten ağrılar girmesine sebep olurken ters köşelerle de şaşırtan kitabı, hayaller ve hakikatler ikileminde günümüz dünyasının mükemmellik algısıyla da dalga geçiyor.

Katie’nin Instagramda göründüğü kadarıyla muhteşem bir hayata sahiptir; rüya gibi bir iş, Londra’nın merkezinde muhteşem bir daire, eğlenceli bir hayat. Oysa yaşadığı gerçek hayatta gardırobunun bile sığmadığı minicik bir dairesi, çok alt kademe çalıştığı bir işi vardır. Ama yine de hayallerine bir gün kavuşacağına inanır. Bir gün, çok kıskandığı kusursuz müdürü Demeter Katie’yi işten atar ve Katie’nin bütün hayatı değişir. Babasının işine yardım etmek için küçük kasabalarına geri döner. Kısa süre sonra Demeter, Katie’nin yaşadığı kasabaya tatile gelir. Katie hemen, Demeter’den intikam alma planlar yapar, ama bir süre sonra hem mükemmellik hayallerini sorgulayacak hem de hiç tahmin etmediği bir zamanda aşkı bulacaktır.

“Sophie Kinsella, kültürel yaşamımızın nabzını tutarken, beni kahkahalara boğuyor. Kitabı çok sevdim.” Jojo Moyes

Yazar Hakkında: Sophie Kinsella kitapları dünya üzerinde, 60 ülkede, 40 milyon kopya satmış ve 40 dile çevirilmiştir. Yazar ilk olarak, Madeleine Wickham adıyla kitaplar yayınlamış, sonrasında filme de çekilen ve önce İngiltere sonra da dünya çoksatanlar listesine giren Alışverişkolik serisi ile tanınmıştır. Kitapları daha çok romantik ve mizahi türdedir. 2017 Goodreads ödülü sahibi de olan yazar, gençlik romanları da yazmaya başlamıştır. Şu anda Sır Tutabilir Misin? kitabı da filme çekilmektedir. New College, Oxford’ta müzik, felsefe, politika ve ekonomi okuyan ve beş çocuk sahibi olan yazar, ailesiyle Londra’da yaşamaktadır.

edebiyathaber.net (23 Ekim 2018)

Yorum yapın