“Son Teşebbüs – Siyasi Cinai Gastro” raflarda

Temmuz 13, 2015

“Son Teşebbüs – Siyasi Cinai Gastro” raflarda

son tesebbus printAziz Hatman’ın ilk romanıSon Teşebbüs – Siyasi Cinai GastroEsen Kitap etiketiyle yayımlandı.

Aziz Hatman ilk romanı Son Teşebbüs‘te günümüzden iki yüz yıl sonra komünist bir toplumda işlenecek bir cinayetin öyküsünü yazıyor; siyasetin, devletin ve polisin artık var olmadığı bu yeni düzendeki suçlu avında çoktan tarihe gömülmüş şüphe, endişe ve yalan insan zihnine yeniden sızıyor; insanın değişen hayatı ve tehdit edilen düzen cinayet teşebbüsü gerilimiyle birleşiyor.

Polisiye okuyucusunu farklı bir zamanda ve düzende karşılayan Son Teşebbüs‘te gurme polisiye severlerin ilgisini çekecek tarifler de yer alıyor. Yeni düzenin içinde, eski düzenden miras kalan geleneksel yemekler, toplumu cinayetle sınamanın bir ön aşamasıdır. Sıra cinayet teşebbüsündedir. Yemekyerinde, gönüllülük esasıyla pişirilen yemeklerin mutfağında, cinayet mektubunun gölgesinde ve tahtanın üzerindeki bıçakların sesiyle Cani’nin izini süren bir grup arkadaş bizi bu yeni düzenin ve tehdidin içine çekiyor.

Aziz Hatman

1967, İstanbul doğumlu. Mutlu çocuk…

Sınırlı sayıda şiiri dergilerde yayınlandı. Dijital öncesi, siyah beyaz fotoğraf çekti. Gelenek, Toplum ve Bilim gibi dergilerde yazdı. Özgür Üniversite, NHKM, soLMeclis’te yer aldı. Yayıncılık yaptı. Yıldız’lı Metalürji Mühendisi, malzeme biliminde yüksek lisanslı ve doktoralı. Çok sayıda makalesi var. Çelik sektöründe yönetici olarak çalışıyor. Anlatmaktan yorulunca yazmaya başladı. Yemeyi, pişirmeyi ve bu ikisinin muhabbetini seviyor. Evli ve Hikmet’in de babası.

edebiyathaber.net (13 Temmuz 2015)

Yorum yapın