“Sokak Okumaları: Kent Mücadelesinde Gözden Kaçan Detaylar” semineri 4 Ekim’de

Eylül 2, 2017

“Sokak Okumaları: Kent Mücadelesinde Gözden Kaçan Detaylar” semineri 4 Ekim’de

Mustafa Oğuz Sinemilloğlu, “Sokak Okumaları: Kent Mücadelesinde Gözden Kaçan Detaylar” başlıklı seminerini, 4 Ekim Çarşamba 11:00’de MSGSÜ Fındıklı Kampüsü Video Konferans Salonu’nda verecek.

Tanıtım bülteninden

2002 yılından bu yana MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü olarak aralıksız sürdürdüğümüz Çarşamba Seminerleri 2017 – 2018 akademik yılı ile 15. yılına giriyor. 4 Ekim 2017 Çarşamba günü başlayacak olan bu dönemin ilk seminerinde Mustafa Oğuz Sinemilloğlu’nu #kamusal teması ile konuk ediyoruz. İTÜ mezuniyetiyle başlayan şehir planlama mesleğini, sırasıyla, serbest piyasada, yerel ve merkezi yönetimlerde ve akademide sürdürmüş olan Mustafa Oğuz Sinemilloğlu; bu süreçte aynı zamanda fotoğrafçı-“Oda’cı”-gezgin ve aktivist olmaya da çalışan bir Barış Akademisyeni. Konuğumuzun “Sokak Okumaları: Kent Mücadelesinde Gözden Kaçan Detaylar” başlıklı sunumunun tanıtım metninden;

“Bu sunumda, gözden kaçan detaylar üzerinden şehirleşme sürecinde önemsemediğimiz ama toplumsal sorumlulukta ve mesleki alanda ihtiyaç duyduklarımızın altyapısını oluşturan ‘şeylerin’ yaşamımızda aslında ne kadar mühim ve öncelikli olduğu paylaşılmaya çalışılacaktır. Bilimsel üretimin merkezi ve yansıması olan kentlerin günümüz Türkiye’sindeki mevcut durumu üzerinden sorunlarını incelemek-irdelemek üzere sokak-mekân-yaşam alanları ekseninde -teoriye bir geri beslemede de bulunarak- yapılabilecekler konusunu irdelemeye çalışacağız. Bir anlamda Türkiye’deki bilim ve pratik arasındaki kopukluğu ve planlama-mimarlık-mühendislik disiplinleri ile denetim ilişkilerinde eksik olanları tartışmaya açacağız.”

İletişim

http://www.carsambaseminerleri.org/?p=828

http://www.facebook.com/carsambaseminer

http://www.twitter.com/carsambaseminer

edebiyathaber.net (2 Ekim 2017)

Yorum yapın