Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu 8-9 Aralık’ta

Kasım 4, 2017

Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu 8-9 Aralık’ta

Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerinin düzenlediği 2017 Yılın Yazarı Orhan Kemal etkinlikleri, yazdıklarıyla bu topraklardaki hayata ayna tutan büyük yazar adına düzenlenen kapsamlı bir sempozyumla sona eriyor. Düzyazı hayatına Bursa Cezaevi’nde başlayan usta yazarın birçok yönüyle ele alınacağı oturumlardan oluşan Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu, Emre Zeytinoğlu’nun küratörlüğünde hazırlanan “Bir Genç Münevver” ve “Orhan Kemal’i Düşünmek” sergileriyle eş zamanlı açılıyor.  

Atilla Birkiye’nin sempozyum için özel olarak hazırladığı, Metin Belgin’in sahneye uyarladığı “Cebinde Birkaç Kuruş…”- Orhan Kemal’den Dört Hikâye adlı müzikli dinleti 8 Aralık, Cuma 19.30’da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilecek sempozyum açılışında sahneleniyor. Orhan Kemal’in “Bir Çocuk”, “Üçüncü”, “Eczanedeki Kız” ve “Mavi Taşlı Küpeler” adlı hikâyelerinin Tilbe Saran, Hakan Gerçek, Metin Belgin ve Bülent Emin Yarar tarafından okunacağı dinletinin müziklerini ise Vedat Sakman yapıyor.

Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu, Zeynep Göknur Yıldız yönetimindeki Nilüfer Çoksesli Korosu’nun Yılın Yazarı Orhan Kemal için özel olarak gerçekleştireceği konserle kapanıyor.

9 Aralık, Cumartesi 18.00’da düzenlenecek konserde Turgay Erdener’in, Hasan Uçarsu’nun ve Nedim Yıldız’ın yazarın “Nâzım Hikmet’e”, “Arabacı Şakir” ve “Komik Hürriyet” şiirlerinden yaptığı bestelerin dünya prömiyeri gerçekleştiriliyor.

Sempozyum programı için>>> 

edebiyathaber.net (4 Aralık 2017)

Yorum yapın