“Şişko Patates”: Bir masalla başladı serüven

Temmuz 15, 2013

“Şişko Patates”: Bir masalla başladı serüven

Seza Kutlar Aksoy’un yeni kitabı Şişko Patates, 9 ve üzeri yaş grubu için Ferit Avcı’nın resimleriyle Can Çocuk Yayınları’nca yayımlandı.

Kitap, küçük bir kızın kendini keşfetme hikâyesini anlatıyor. Kiloları yüzünden arkadaşlarının dalga geçtiği Çiçek, bu yüzden etrafındakilerle çok iyi anlaşamasa da masallar sayesinde bambaşka bir dünyaya adım atıyor.

Çiçek’e herkes “Şişko Patates” diyor. İnsanlar ona hakaret ettikçe kendi dünyasına kapanıp kitaplarına gömülüyor ve kimseyle iletişim kurmak istemiyor. Yazlıktaki komşularının kızları Ada ve Alara’ya ilgilenmek zorunda kalınca kilolarının etrafındaki çocuklarla arkadaş olmasını engelleyen bir şey olmadığını fark ediyor. Böylece Çiçek’in hayatında yeni bir dönem başlıyor.

Daha önce Can Çocuk’tan “Şeker Kız ve Büyülü Elma” isimli bir kitabı bulunan Seza Kutlar Aksoy, içlerinde Tudem Resimli Kitap Yarışması, Kırmızfare Öykü Yarışması gibi pek çok yarışmada ödül kazanmış bir yazar.

“Çiçek, arada bir deniz salyangozlarını kulağına tutarak masal anlatmaya başladı. İlk masal, Alaaddin’in Sihirli Lambası’ydı. Kızların merakı, büyülenmiş bakışları görülecek şeydi. Kızlar arada bir Çiçek’in kollarını okşuyor, şampuan kokan yumuşacık saçlarına yüzlerini gömüyor, sevgilerini dokunarak belli ediyorlardı. Gözleri bazen korkuyla büyüyor, bazen keyifle gıdıklıyorlardı. Masalın dünyasına kaptırmışlardı kendilerini besbelli. Onları böyle görünce Çiçek de daha canlı, daha yürekten anlatmaya devam ediyordu.”

edebiyathaber.net (15 Temmuz 2013)

Yorum yapın