“Sirkin Cambazı”: Renkli sirk dünyasında hiçbir şey göründüğü gibi değil!

Mayıs 15, 2013

“Sirkin Cambazı”: Renkli sirk dünyasında hiçbir şey göründüğü gibi değil!

Charles Ogden’in yazdığı Sirkin Cambazı, Rick Carton’un resimleri ve Müren Beykan ile Jale Alguadiş’in çevirisiyle Günışığı Kitaplığı’nca yayımlandı.

Kitap, Beter İkizler maceralarının beşincisi.

Yaratıcılıkta sınır tanımayan, gözü pek, hınzır bir kız ve bir oğlan. Onlar Beter İkizler. Çizgili pijamaları, bin türlü tilkinin dolaştığı beyinleri ve başarısızlığa mahkûm tuhaf planlarıyla, kasabalarının sıkıcı bir yer olmasına asla izin vermiyorlar. Ve tabii ki, birileri “düzen”in bozulmasından çok rahatsız oluyor. Beter İkizler’in pes etmeye hiç niyeti yok, ama onları dizginlemeye çalışanların da hırslarının sınırı yok. Dizinin beşinci kitabında, önceki maceralarda filizlenen gizem büyüyor ve heyecan dozu gittikçe artıyor. İkizler bu sefer de, kasabanın altında, efsane evlerinde ve kasabayı cümbüşe çeviren sirk çadırlarında saklanan sırları çözmeye çalışıyorlar. Sirkler hepimizi büyüler, peki ya Beter İkizler’i?

Kasabaya çıkagelen esrarengiz sirk, beraberinde şatafatlı gösteriler ve cambazlar da getirir. Nod Kasabası’nın “sevimli” durgunluğundan sıkılan yaramaz ikizler için gün doğmuştur; sirkten iyi oyun yeri mi olur! Sirk çalışanlarının arasındaki sıradışı bağı keşfeden Edgar ve Ellen, evlerinin karanlık kâhyası hakkındaki gizemi de öğrenirler. Ve yine başlarını büyük bir derde sokarlar. Üstelik bu sefer, derdi yaratan hiç ummadıkları biridir!

edebiyathaber.net (15 Mayıs 2013)

Yorum yapın