“Şirin Sincaplar ve Yaşlı Çınar”: Kuyruklu sincap ailesinin macera dolu hikâyesi

Şubat 5, 2013

“Şirin Sincaplar ve Yaşlı Çınar”: Kuyruklu sincap ailesinin macera dolu hikâyesi

Şahsene CamızCan Çocuk Yayınları’nca yayımlanan yeni kitabı Şirin Sincaplar ve Yaşlı Çınar’da yaşlı bir çınar ağacında yaşayan sincap ailesinin macera dolu hikâyesini anlatıyor.

Şahsene Camız, öncelikle Kırçılkuyruk’la tanıştırıyor bizi. Kırçılkuyruk, yaşlı bir çınarın oyuğunda yaşayan bir sincap ailesinin üç çocuğundan biri… Ailesini, arkadaşlarını, onları seven ve kollayan insanları Kırçılkuyruk bir bir anlatıyor. Yaramaz kardeşlerin zaman zaman başları belaya girse de bir şekilde “mutlu son”a ulaşmayı başarıyorlar.

1956 yılında Fethiye’de doğan Şahsene Camız’ın daha önce Can Çocuk’ta yayınlanmış iki kitabı var. Can Çocuk’un Yaratıcı Okuma Dizisi kapsamında yayımlanan “Şirin Sincaplar ve Yaşlı Çınar”, kitap okumanın yaratıcı yönünü vurgulamak üzere özel olarak hazırlandı. Son sayfalarında Nilser Utku’nun hazırladığı “Yaratıcı Okuma Dosyası” da yer alan kitap, çocukların etkin birer okur olmalarını sağlayacak nitelikte…

“Anneciğim adımı Kırçılkuyruk koymuş. İki kardeşim daha var. Ablam Zıpzıp ve erkek kardeşim Dişlek. Evimiz yaşlı bir çınarın tam göbeğinde. Yıllar yıllar önce yaramaz bir ağaçkakan açmış ilk deliği. Sonra büyüyüp bir oyuğa dönüşmüş. Çınar Dede’ye sormaya çekinmiştim. Ama iyi ki de sormamışım. İlk günkü acıyı yine duyardı anlatırken.”

9 ve üzeri yaş grubuna yönelik kitabı Yasemin Ezberci resimledi.

edebiyathaber.net (5 Şubat 2013)

Yorum yapın