Sınırlarımızın ötesine, edebiyata kapı açan kitaplar!

Eylül 2, 2014

Sınırlarımızın ötesine, edebiyata kapı açan kitaplar!

DIGITAL KATALOG KAPAK.inddGünışığı Kitaplığı’nın, yeni kitaplarını ve sosyal sorumluluk bilinciyle geliştirdiği projelerini tanıttığı Güz 2014 Kataloğu çıktı.

Katalog, Türkiye genelinde 40 bin okur, öğretmen, kütüphaneci, araştırmacı ve eleştirmene ulaşıyor.

Güz 2014 Kataloğu’nda tanıtılan kitaplar arasında, her yaşa yazan usta yazar Müge İplikçi’nin yeni çocuk romanı Kömür Karası Çocuk; şair, yazar Karin Karakaşlı’nın “Köprü Kitaplar” koleksiyonuna armağan ettiği Dört Kozalak; mizah ustası Behiç Ak’ın son çocuk romanı Postayla Gelen Deniz Kabuğu; ödüllü yazar Aslı Der’in sevilen dizisi “Küçük Cadı Şeroks”un üçüncü kitabı Barış Odaları; Raife Polat’ın ilk çocuk kitabı Devin Şarkısı; sevilen öykücü Leyla Ruhan Okyay’ın minikler için yazdığı Hayal Kız’ın yanı sıra Brigitte Labbé, Zoran Drvenkar gibi Türk okurun çok sevdiği Avrupalı yazarların yeni kitapları ile ilk kez Türkçe’ye çevrilen Gillian Cross’un kitabı yer alıyor.

Yaş gruplarına göre hazırlanan ve güncellenen katalogda, kitap tanıtımlarıyla birlikte yayınevinin geliştirdiği yenilikçi projelere de yer veriliyor. Yayıncılık sektöründeki son gelişmeleri paylaşmayı hedefleyen yıllık konferans Zeynep Cemali Edebiyat Günü; edebiyatın eğitimde yaratıcı yollarla önerilmesine odaklanan Eğitimde Edebiyat Seminerleri; Türkiye çapında 6, 7, 8. sınıf öğrencilerini yazmaya davet eden, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt çapında duyurduğu Zeynep Cemali Öykü Yarışması gibi öncü projeler tanıtılıyor. İnternetten dijital olarak da indirilebilen katalog, güncel Sınıf Listeleri, Fiyat Listesi ve Adlar Dizini sayesinde kolay kullanılıyor.

edebiyathaber.net (2 Eylül 2014)

Yorum yapın