Sinema Terspektif yayın hayatına merhaba dedi

Ocak 23, 2015

Sinema Terspektif yayın hayatına merhaba dedi

SinemaTerspektifKapakAylık bağımsız sinema dergisi Sinema Terspektif, düz bakışa ve kalıplaşmaya alternatif olarak yayın hayatına merhaba diyor. Sinema Terspektif ile kadının büyülü eli sinemaya değiyor.

Sinemanın yükselen habercisi olmak için kollarını sıvayan dergi, düşünceleri estetik kılmak için harekete geçiyor. Detaylara yatkın ve farklı eleştiriler sunmaya hazırlanan Sinema Terspektif; sıradan, popüler ve yüzeysel düşüncelerin hâkimiyetini reddediyor. Dünya deneyimini, kendini ve başkalarını kaydetme olan sinemayı, yaşayarak ve yazarak içselleştiriyor.

Editoryal kadrosu kadınlardan oluşan Sinema Terspektif; kalemi, eleştiri yazmak için değil, sinemayı okumak için kullanıyor. Derinlemesine ve sistematik yazıları ile bir sinema dergisinin hiç olmadığı kadar güçlü geliyor. Kendini, sadece izleyen, okuyan, dinleyen değil, bunlar üzerinde düşünen ve fikir üreten olarak tanımlıyor.

Film dünyasının spesifik içeriğe sahip dergisi Sinema Terspektif’i seçkin kitabevlerinden edinebilir, www.sinematerspektif.com‘dan takip edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (23 Ocak 2015)

Yorum yapın