Sinan Sülün’ün yeni kitabı yakında raflarda

Temmuz 30, 2020

Sinan Sülün’ün yeni kitabı yakında raflarda

Sinan Sülün’ün yeni kitabı “Fazlalıklar” İletişim Yayınları etiketiyle 7 Ağustos’ta yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Elindeki tek gözlü iğneyi göstererek “Dünya işte bu iğne deliğidir,” demiş. “Biz insanlarsa iplikler gibi geçip gideriz içinden. Kimimiz kısa, kimimiz uzun. Kimimiz ince, kimimiz kalın. Kimimiz ak, kimimiz kara… Fakat hiçbir önemi yoktur bunun. Asıl soru, geçip gittikten sonra ne kalacak bizden geriye. Başkasının yarasını mı dikeceğiz yoksa altın kaftanlar mı öreceğiz kendimize…”

Fazlalıklar, bu hayatın fazlalıkları olmanın ağır sancısını çeken, hayata eksiyle başlayan, başlangıç noktasına ulaşmak umuduyla mütemadiyen çaba gösteren insanların hikâyesi.

Sinan Sülün, eski zamanların hikâye anlatıcılığı geleneğini farklı ve yepyeni bir anlatım diliyle yaşatıyor. Öykü ve roman arasındaki sınırları zorlayan, özgün ve çarpıcı bir metin ortaya koyuyor.

1980’de İstanbul’da doğdu. 2002’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 2002-2005 yılları arasında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Anabilim Dalı’nda eğitim gördü. Zipİstanbul ve Hayvan Kültür Sanat Dergisi’nde editör olarak çalıştı. Birikim, Atlas Tarih, İstanbulArt News, Psikeart, Notos, Egoistokur ve Ot gibi birçok dergi, gazete, internet sitesinde yazıları, hikâyeleri yayımlandı. İlk kitabı Karahindiba’da (2011) yer alan aynı isimli öykü 2014 yılında Mask-Kara Tiyatrosu tarafından oyunlaştırılarak sahneye taşındı. İkinci kitabı ve ilk romanı Kırlangıç Dönümü İletişim’den 2015’te yayımlandı. 2017 yılında StoryZone adında “Hikâye Anlatıcılığı” üzerine eğitim ve danışmanlık hizmeti veren bir şirket kurdu. Halen eğitimler vermeye ve kurumlara danışmanlık yapmaya devam etmektedir.

www.sinansulun.com

edebiyathaber.net (30 Temmuz 2020)

Yorum yapın