Sin Edebiyat’ın 22. sayısı çıktı

Temmuz 13, 2020

Sin Edebiyat’ın 22. sayısı çıktı

Kahramanmaraş’ta yayın hayatını sürdüren iki aylık şiir ve edebiyat dergisi Sin Edebiyat’ın 22. sayısı yayımlandı.

Sin Edebiyat bu sayısında Yol temalı deneme ve öykülere yer verirken Demet AKSU, biyografi yazısı Toprağın Daimi Yolcusu: Lev Nikolayeviç Tolstoy ile yer aldı. Cemre ÖZCAN, Ölüme En Yakın Hissettiğinde Ne Anlatırsın?; Arzu ARMAĞAN AKKANATLI, Işıkları Yakın; Vildan KÜLAHLI TANIŞ, Bruş Li; Mavi Tuğba ATEŞ, Yepyeni Bir Hayat; Hüseyin OPRUKLU, Kondüktör  başlıklı öykü ve denemeleriyle yer aldılar. Derginin bu sayısında Buket ARBATLI sayı konuğu olarak yer alırken Alexander POPE’dan da (çev. Hatice SOLAK) bir çeviri şiir yer aldı. Derginin bu sayısında şu isimler kendine yer buldu:

Biyografi: Demet AKSU.

Şiir: Alexander POPE, Yunus KARAKOYUN, Ayfer KARAKAŞ, Nurdan BAYRAKDAR, Emre TEKNECİ, Ziya AYDI, Veysel Karani TUR, Yasin UYSAL, Mehmet RAYMAN, Tan DOĞAN.

Öykü: Arzu ARMAĞAN AKKANATLI, Vildan KÜLAHLI TANIŞ, Mavi TUĞBA ATEŞ, Hüseyin OPRUKLU, Öykü Gizem GÖKGÜL, Turgay YILDIRIM, Gözdem ÖZALP, Himmet ÇOKAL.

Deneme: Cemre ÖZCAN, Veysel Karani TUR.

Grafik-Tasarım: İbrahim ERCAN.

Kapak Çizim: Betül ÖZPINAR

Sunuş Yazısından

“Dünyaya geldiğim anda

Yürüdüm aynı zamanda

İki kapılı bir handa

Gidiyorum gündüz gece”

Âşık Veysel

Yola çıkmak, yolda olmak, yol almak, yoluna girmek, yoldan çıkmak, yola düşmek, yolu kaybetmek ve bunlar gibi nice deyimin kalbinden hafızalarımıza kazınan yol; bir arayışın soyutlanmış cevabıdır. Yol; kısmet, umut, yeniden başlamak gibi hayatın olumlu imgelerine ışık tutarken, aynı zamanda insanın kendini ve çevresini keşfetmesine de zemin hazırlayan sessiz bir usta öğreticidir. Gitmek eylemse yol devrimdir. Bu devrim geniş düzlükleri bağrında barındıran eşsiz bir ovadır. Yolcu bu düzlemin sadece oyuncusudur. Oyunu hakkıyla oynayanlar bir adım ilerideki merak çemberinin içinden geçerek bambaşka dünyalarda bambaşka izlerle karşılaşabilirler. Keşfetmenin hazzına varan insan yolun da sonsuzluğunun farkına varır. Yol kıvrılır, yol uzar, yol düz gider fakat yol bitmez.

Yolun başlangıcından sonuna kadar geçen sürede elde edilen her şeyin tecrübe olarak nitelendirilmesi, bu eşsiz ustanın insanın ömründe dönem dönem törpülediği, yön verdiği hemen her konunun birikiminin yansımasıdır. Yol topraktır, zamandır, hayattır, candır, varılmak istenen yer değil varılana kadar adımlanan aralıktır. Bu yüzden herhangi bir yolculuk başlar, biter fakat yol bitmez, sonsuzdur. Evliya Çelebi’yi, Tolstoy’u, Yunus Emre’yi, Karacaoğlan’ı kendine çeken cazibe budur; sonsuzluk. Sonsuz izah edilemeyen her tasvirin sonuna eklenen çeşitleme sözcüğü olmaktan ziyade arayanın bulamayacağı bir düşün sınırlarının ötesinde duran gizemdir. Yol bu gizemi tam da kalbinde saklar.

Bu sayımızda yeni bir yolculuğa çıktık; denemeler, öyküler, biyografi ve şiirlerle siz değerli okurlarımıza doğru ilerliyoruz. 

Derginin Sosyal Medya Hesapları:

İnstagram : sinedebiyatdergisi

Facebook :  sinedebiyatdergisi

Twitter    :  EdebiyatSin

Youtube   : SinEdebiyatAtölye

www.sinedebiyatdergisi.wordpress.com

www.shopier.com/sinedebiyat

www.youtube.com/c/SinEdebiyatAtolye

edebiyathaber.net (13 Temmuz 2020)

Yorum yapın