Simyacının kalemi yapıldı

Mart 25, 2012

Simyacının kalemi yapıldı

İtalyan lüks kalem markası Montegrappa, özel seri kalemlerinde, dünyanın en çok satan kitapları arasına giren ''Simyacı'' romanına da yer verdi. ''Yaşayan bir yazara ait en çok tercüme edilen kitap'' olarak Guinness rekorlar kitabına giren ''Simyacı''ya ithafen tasarlanan kalemler, 3 bin ile 70 bin Avro arasında satılacak.

Montegrappa Üst Yöneticisi (CEO) Giuseppe Aquila, Paulo Coelho'nun talihinin peşinden giden çoban Santiago'nun hikayesini anlattığı ilham dolu romanının kalpleri yoklamayı ve kişisel hazineyi bulmayı hatırlattığını, ''Simyacı Kalemi''nin de mürekkebi boş sayfaya akarken benzer bir mesajı taşıyacak şekilde tasarlandığını söyledi.

''Simyacı''nın ruhunu bir kaleme kondurmak için Montegrappa'nın hikayede gizli binlerce sembolü kuşatacak bir form oluşturduğunu kaydeden Aquila, ''Fiziksel olarak Simyacı Kalemi, simyanın 7 metalini bünyesinde taşıyor. Cıva, kimyasal sembolüyle kalemin üzerinde. Kalemi cebe iliştiren kol, bir haritacının çizim pusulası gibi açılıyor. Temsil ettiği kitap gibi kalemin sahipleri de kullandıkça binlerce başka yönünü keşfedecekler sürekli'' dedi.

Aquila, kalemin rolünün günümüzde değiştiğini belirterek, ''Kalem günümüzde bir ihtiyaç değil, bir lüks unsuru oldu'' dedi.

AA (25 Mart 2012)

Yorum yapın