“Şiirler, sohbet, şarkılar” 8 Ekim’de

Ekim 3, 2013

“Şiirler, sohbet, şarkılar” 8 Ekim’de

José Oliver, Goethe-Institut İstanbul kütüphanesinde 8 Ekim saat 19.00’da yapılacak “Şiirler, sohbet, şarkılar” adlı etkinlikte şiirlerini seslendirecek.

Oliver, etkinliğe İstanbul‘da ilk kez karşılaştığı çok özel konuklar da davet etti. Bir yanda, Ahmet Arif’in mısralarını Almancaya uyarlamak için birlikte çalıştığı edebiyatçı Mely Kıyak, diğer yanda müzisyenler Eren Bozbaş ve Oğuz Kaan Bozkuş. Lorca’nın şiirlerini birlikte müzik eşliğinde sunacaklar.

Almanca, Türkçe, İspanyolca çok dilli bir etkinlik… Kelimeler ve mekânlar arasında mısralar. Giriş serbesttir.

Konuklar:
Mely Kıyak / Yazar
Eren Bozbaş / Gitar
Oğuz Kaan Bozkuş / Bağlama

Moderasyon: Fügen Uğur
Şiir çevirileri: Nafer Ermiş

Endülüs kökenli José Oliver, 1961 yılında Schwarzwald/Hausach’da doğdu ve halen yaşamını serbest yazar olarak sürdürmektedir. Şiir çalışmaları için 1989 yılında Baden Württemberg Sanat Vakfı Edebiyat burusunu aldı ve 1994 yılında Berlin Senatosu Edebiyat Kollokyumu‘nun bursiyeri oldu. 1997 yılında Adelbert von Chamisso Ödülü’ne layık görüldü. 2001 yılında Dresden de kent yazarı olarak bulundu. 2002 yılında konuk profesör ve writer in residence programı çerçevesinde MIT Cambridge‘de (Amerika) kaldı. 2004 yılında kent yazarı olarak Kahire’de bulundu. 2007 yılında Dresden Teknik Üniversitesi’nde doçentliğini Chamisso Şiiri üzerine yaptı. 2007 yılında Baden Württemberg Eyaleti Kültür Ödülü’ne layık görüldü. 2009 yılında Thaddäus-Troll Ödülü ve 2012 yılında Joachim Ringelnatz Ödülü’nü aldı. “Unterschlupf’” Şiirler (Suhrkamp, 2006), ‘”Mein andalusiches Schwarzwalddorf”, Denemeler (Suhrkamp, 2007) ve “fahrtenschreiber” Şiirler (Suhrkamp, 2007) en yeni yayınlanan eserleridir.

José Oliver, 1998 yılında kendi başlattığı Hausacher LeseLenz Edebiyat Festivali’nin küratörlüğünü yapmaktadır. Çocukların ve gençlerin dil bilincini arttırmak ve edebiyat ile uğraşı anlayışlarını geliştirmek amacıyla Stuttgart Edebiyat Evi ile birlikte okullar için yazım atölyeleri düzenlemektedir.

edebiyathaber.net (3 Ekim 2013)

Yorum yapın