Şiire Dair Düzyazı Okuması 11 Kasım’da

Ağustos 8, 2018

Şiire Dair Düzyazı Okuması 11 Kasım’da

Pera Müzesi, Natama Şiir ve Eleştiri Dergisi işbirliğiyle 11 Kasım Pazar günü saat 14:00’te Pera Cafe’de ücretsiz gerçekleşecek yeni bir okuma etkinliğine ev sahipliği yapıyor. “Şiire Dair Düzyazı Okuması” başlıklı etkinlik kapsamında edebiyatseverler, dergide yayımlanmış şiir ve popüler kültür eleştirisine dair düzyazılarından oluşan seçkiyi, yazarlarının sesinden dinleme imkanı buluyor.

Etkinlik kapsamında yazarlar Alper Öz, Nur Alan, Davut Yücel, Gül Abus Semerci ve Enis Akın edebiyatseverlerle buluşurken, dergide yer alan metinlerinden oluşan birer okuma gerçekleştirecek. “Şiire Dair Düzyazı Okuması” programı, Alper Öz’ün “Meşhurun şiiri: Ben şiir olduğumu iddia etmiyorum” ve Nur Alan’ın “Kadim birlik, modern ayrışma ve postmodern birleşim içinde şiir” başlıklı metin okumaları ile başlayacak. Ardından Davut Yücel “Şiirde ‘kurumsal eleştiri’ tehlikesi ve bir örnek”, Gül Abus Semerci “Gözlerime bak, ben vajinadan ibaret değilim” ve Enis Akın “Şairi kendi beğenisinden kurtarmak” başlıklı yazılarından örnekler sunacak.

Pera Café’de gerçekleştirilecek etkinlik ücretsiz. Yerler sınırlı, rezervasyon alınmamakta.

Natama Hakkında

Hayat Memat Dergisi olarak yola çıkan Natama’nın ilk sayısı Ocak 2013’te yayımlandı. Şiir, öykü, deneme gibi birçok türde esere yer veren dergi 16 sayının ardından bir yıl ara verdi; şiire ve şiir eleştirisine yoğunlaşma kararı aldı. Dergi üç ayda bir çıkıyor.

Yazarlar Hakkında

Alper Öz 1991’deAntakya’da doğan şair, mühendis, Natama dergisinde redaktör. Şiir, kitap değerlendirmeleri ve denemeler yazıyor.

Davut Yücel 1986, İstanbul doğdu, şair, yazar, görsel iletişim tasarımcısı, Natama dergisinin yayın kurulunda. Kitapları: “Dünyanın En Modern Zebrası” (Pan Yayınları, 2012), “Papalar ve Otomobilleri” (Natama Yayınları, 2016). Katıldığı karma sergiler: Bir Görünürlük Eylemi: Kamuflaj (Artnivo Project Space, 2016), Jeff Talks Peş Peşe (Salt Beyoğlu, 2018).

Enis Akın 1964 yılında İstanbul’da doğan şair, yazar, çevirmen. 2013 yılından beri Natama dergisi yayın kurulunun başında. Son kitapları: “Taş” (toplu şiirler, 2012), “Mutsuzluk” (şiir, 2015).

Gül Abus Semerci 1968’de Kocaeli’nde doğdu, televizyon ve sinema sektöründe senaryo yazarı olarak çalışıyor. Kitapları: “Canım Kocacım” (hikâye, 1993), “Hamdi Bey/Kara Pelerinli Bir Şövalye” (hikâye, 1995),”Pisuvar Tedirginliği” (senaryo, 2000).

Nur Alan 1981’de İstanbul’da doğdu, şair, mühendis, Natama dergisinin yayın kurulunda. Çeşitli edebiyat dergilerinde şiir ve öyküleri yayımlandı.

edebiyathaber.net (8 Kasım 2018)

Yorum yapın