“Şiddetin Cinsiyetli Yüzleri” yayımlandı

Eylül 10, 2015

“Şiddetin Cinsiyetli Yüzleri” yayımlandı

Siddetin+Cinsiyetli+Yuzleriİstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, toplumda cinsiyetçi şiddetin kadına yönelik şiddet dışında ortaya çıkan biçimlerine dikkat çeken “Şiddetin Cinsiyetli Yüzleri” adlı kitabı okurla buluşturdu.

Şiddetin Cinsiyetli Yüzleri, cinsiyet ile şiddet arasında varsayılandan çok daha karmaşık bir ilişki olduğu görüşünü tartışmaya açarken farklı bakış açılarını bir araya getiriyor.

Kitap, kadına yönelik şiddetin yanı sıra cinsiyet ile şiddet arasındaki ilişkinin (örneğin erkeklik, eşcinselliğin politik ve hukuki karşılığı, militarizm, psikanalitik açıdan şiddet, ekonomik şiddet gibi) farklı yönlerini okuyucuya sunuyor. Dolaylı da olsa hala siyasi bir görünmezlik taşıyan “kadına yönelik şiddet” olgusunun diğer şiddet biçimleriyle ilişkisiz olmadığını ve bu ilişkinin pekiştirici bir etkiye sahip olabileceğini de belirtiliyor.

Betül Yarar tarafından derlenen kitap, Alev Özkazanç, H. Bahadır Türk, İlknur Hacısoftaoğlu, Nefise Bulgu, Özkan Agtaş, Funda Şenol Cantek, Betül Yarar, Emel Memiş, Gülriz Uygur, Oya Aydın, Çiğdem Akgül’ün yazılarından oluşuyor.

edebiyathaber.net (10 Eylül 2015)

Yorum yapın