Sherman Alexie’nin gençler için yazdığı ödüllü kitabı: “Duruma Göre Bazen Kızılderiliyim”

Mayıs 12, 2016

Sherman Alexie’nin gençler için yazdığı ödüllü kitabı: “Duruma Göre Bazen Kızılderiliyim”

duruma-gore-bazen-kizilderiliyimÖdüllü yazar Sherman Alexie’nin gençler için yazdığı “Duruma Göre Bazen Kızılderiliyim,  Bengü Ayfer çevirisiyle Editura tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Publishers Weekly ve Nappa başta olmak üzere uluslararası pek çok önemli ödüle değer görülen Duruma Göre Bazen Kızılderiliyim, raflardaki yerini aldı. Ödüller:

ABD Ulusal Kitap Ödülü Birincisi
NewYork Times Yılın Kitabı Seçkisi
Publishers Weekly Yılın Kitabı
Nappa Altın Kitap Ödülü
Library Journal Yılın En İyi Kitabı
Amazon.com Yılın En İyi Kitabı
Kirkus Reviews Yılın En İyi Kitabı
BBYA Gençler İçin En iyi 10 Kitap Seçkisi Birincisi

Ödüllü yazar Sherman Alexie, kendi çocukluk deneyimlerinden ilham alarak yazdığı Duruma Göre Bazen Kızılderiliyim adlı romanda, sınırlarının ötesine geçmeye çalışan bir gencin ön yargılar ve farklılıklar üzerine verdiği sıra dışı mücadeleyi mizah dolu bir dille anlatıyor.

Gelecek vaat eden bir karikatürist olan Junior, doğuştan gelen sağlık sorunları nedeniyle arkadaşları tarafından hep alay edilen bir gençtir.

Sonunda, iyi bir eğitim almak amacıyla komşu kasabadaki okulda okumaya karar verir ve buraya kaydını yaptırır. Ancak, maskotu Kızılderili olan bu okulun tek Kızılderili öğrencisi kendisidir.

Verdiği bu karar kabilesi tarafından hain ilan edilmesine neden olsa da o, zekâsı ve olaylar karşısındaki mizahi yaklaşımı ile hayata tutunur. Ve yaşadığı bu zorlu süreç, içinde yepyeni bir gücün varlığını hissetmesini sağlar…

“Her yönüyle mükemmel, dokunaklı ve son derece komik…”
Neil Gaiman

edebiyathaber.net (12 Mayıs 2016)

Yorum yapın