Sherlock Holmes’un maceraları açık artırmada

Nisan 11, 2016

Sherlock Holmes’un maceraları açık artırmada

holmes 1Doğaüstü güçleri olan, şeytani bir köpek efsanesinden ilham alınarak işlenen cinayetleri merkezine alan The Hound of Baskervilles (Baskervillerin Köpeği) isimli kitabın tek bir sayfası  Arthur Conan Doyle‘un el yazısıyla açık artırmaya sunulmaya hazırlanıyor.

Sherlock Holmes ve Dr. Watson’ın vaka üzerine tartıştığı 13. bölümden sahne kesitinin yer aldığı bu tek sayfanın 11 Nisan’da New York’da Bonhams’ın düzenlediği müzayedede £110,000 karşılığında satılması planlanıyor.

Roman Amerika’da ilk yayınlandığında da bu sayfa, kitabın reklamını yapan bir bölüm olarak kullanılmıştı. Orijinalinin seri bölümler halinde 1902 yılında Strand dergisinde yayınlanmasının ardından romanın sayfaları tek tek ülke çapında kitapçılara dağıtıldı. Bu süreçte sayfaların pek çoğu kayboldu ya da satıldı.

Günümüzde romanın hala varlığını sürdüren birkaç sayfası, sözü edilen bu tek sayfa ile birlikte £70,000 ve £110,000 arasında bir rakamla satışa sunulacak. The Hound of Baskervilles ‘in yanı sıra Holmes’un kısa hikayesinin bir el yazılı taslağı, The Case of the Greek Interpreter, yazarın son kitaplarından The Problem of Thor Bridge ‘in el yazılı taslağı, tarihi romanslarından 561 sayfalık Rodney Stone: a Reminiscence of the Ring ‘in el yazılı hali de satışa sunulacak kitaplar arasında bulunuyor.

Kaynak: westerndailypress.co.uk

Çeviren: Gizem Aslan

edebiyathaber.net (11 Nisan 2016)

Yorum yapın