“Seyirlik Radyo’da Tevfik Fikret” etkinliği 22 Eylül’de

Eylül 18, 2018

“Seyirlik Radyo’da Tevfik Fikret” etkinliği 22 Eylül’de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’ne bağlı Aşiyan Müzesi’nde “Seyirlik Radyo’da Tevfik Fikret” adlı bir etkinlik düzenlenecek.

Etkinlik bülteninden:

22 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 17.00 de başlayacak etkinlikte bir döneme damgasını vuran Türk edebiyatının önemli ismi şair Tevfik Fikret’in yaşamına doğru gizemli bir yolculuğa çıkılacaktır. Sanatçının hayata dair duruşundan, ruh hallerine, alışkanlıklarına, korkularına, takıntılarına, meraklarına ve daha pek çok insani durumuna kadar bilinmeyen yönleri ve hayatından ilginç anekdotların aktarılacağı program içerisinde anlatılara, dönemin müzikleri de eşlik edecektir.

Radyo formatında hazırlanan ve yazının ardındaki hayata ışık tutacak olan program, tecrübeli radyocu Gönül AK’ın sunumuyla Şair Tevfik Fikret’in kendi evi olan Aşiyan’da yapılacak bu alandaki ilk çalışma olacaktır.

Edebiyatın kendi doğası içinde yapılacak olan bu yolculuğa davetlisiniz.

22 Eylül 2018 saat 18,00’ de yayındayız.

Program:17,00 / 18,00 müze gezisi,

18,00 / 19,00 “seyirlik radyo” programı,

19,00 ikram.

Hazırlayan ve sunan;Gönül Ak

Türkiye’nin ilk özel radyo ve televizyoncularından olan Gönül Ak, yayın hayatına 1993 yılında başlamıştır. İstanbul FM, Best FM ve Radyo Female’de kültür-sanat programları hazırlayıp sunmuş, Marmara Tv, Karadeniz Tv ve Ntv Radyo’da haber spikerliği yapmış, Star Tv’de kültür-sanat programları hazırlayıp sunmuştur.

Edebiyatla da ilgilenen Gönül Ak’ın öyküleri ve söyleşileri “Gamlı Baykuş”, “Kasaba Sanat”, “Berfin Bahar” ve “Hem Dem” dergilerinde yayımlanmaktadır. Ayrıca “Kırk bin Sözcük Biliyordum” adlı karma öykü kitabında da “Arif Olmak” adlı öyküsü ile yer almıştır. Makale ve söyleşileri “gonulak.wordpress.com” adlı bloğunda ve çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde yayımlanmaktadır.

Edebiyata dair ulusal ve uluslararası festivallerde dünyaca ünlü şairlerin şiirlerinin Türkçe sesi olmuş ve bu festivallerin sunuculuğunu üstlenmiştir.

Engelli Merkezleri ile de çalışmalar yaparak, sesli kitap projelerine destek vermekte, Türkçenin düzgün ve etkili kullanılmasına katkı sağlamak amacıyla “Dil aklın ayak izleridir” adlı hitabet seminerleri vermektedir.

Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesinde kendisine ait olan “Radyo Günleri” projesi kapsamında “Edebiyatın Yan Etkileri” programlarını hazırlayıp sunmuştur.

Meslek hayatına eğitim alanında devam eden Günül Ak, edebiyata dair projelerine devam etmekte ve pek çok kurumda “Diksiyon, Etkili İletişim ve Hitabet” dersleri vermektedir.

Blog: Gonulak.wordpress.com

Mail: [email protected]

Tel: 0533 486 01 28

edebiyathaber.net (18 Eylül 2018)

Yorum yapın